TEŠKA ROMANTIKA

NBA LEGENDA ŽELI U LIGU VRATITI SEATTLE SUPERSONICSE: ‘Mislim da je to potrebno i od velike važnosti’

Jedan od najboljih igrača današnjice Kevin Durant draftiran je u Sonicse godinu dana prije nego što su promijenili ime

NBA legenda Kevin Garnett zaintrigirao je košarkašku javnost. Ikona Minnesota Timberwolvesa i NBA prvak s Boston Celticsima u svom je intervjuu za Associated Press izjavio kako bi volio ponovi oživiti kultnu franšizu Seattle Supersonics.

“Imam li neki san? Imam. Volio bih kupiti Supersonicse i ponovo aktivirati košarku u Seattleu. Bilo bi sjajno da se košarka vrati u te krajeve”, rekao je Garnett.

ŠTO JE SPORNO U KUKOČEVOJ IZJAVI O KOBEU BRYANTU? Pogledajte što je Jordan rekao na tu temu

Generacija za pamćenje

Sonicsi su bili omiljena momčad obožavatelja NBA lige. Imali su velik broj navijača i simpatizera i izvan SAD-a te su kroz njihove redove prošle neke od najvećih košarkaških zvijezdi 90-ih.

Najviše je u sjećanju ostala momčad u kojoj su zajedno igrali Gary Payton i Shawn Kemp te dogurali do NBA finala u kojem su izgubili od Jordanovih Bullsa.

“Mislim da je tako nešto potrebno i da je od velike važnosti. Seattle je bio jako važan za našu ligu. Ne samo Portland kada govorimo o Sjeverozapadnoj diviziji, nego i Seattle. Volio bih vratiti tu momčad”, zaključio je Garnett.

Supersonicsi su prestali postojati 2008. godine, Klub se preselio u Oklahomu i uzeo nadimak Thunder. Jedan od najboljih igrača današnjice Kevin Durant draftiran je u Sonicse godinu dana prije nego što su promijenili ime.

Povratak na Net.hr