VIDEO: / Izborili veliko finale NBA lige i ostali bez najboljeg igrača

U velikom finalu NBA lige će, baš kao i lani, igrati košarkaši San Antonija i Miamija.

1.6.2014.
11:54
VOYO logo

Teksašani su kao gosti u šestoj utakmici finala Zapadne konferencije poslije produžetka svladali Thunder sa 112-107. Dobili su na taj način seriju s 4-2 i sada se imaju priliku revanširati Miamiju za lanjski poraz u finalu. Vodili su tada Spursi s 3-2 u seriji, da bi u šestoj utakmici izgubili u produžetku, a onda u sedmoj i definitivno ostali bez naslova. Ove će se sezone eventualni sedmi dvoboj igrati u San Antoniju gdje u četvrtak i počinje finalna serija.

U prvih pet utakmica Spursa i Thundera domaćini su ostvarivali uvjerljive pobjede, no subota je napokon donijela neizvjesnost. Domaći su na poluvrijeme otišli sa sedam koševa prednosti (49-42), da bi San Antonio ''eksplodirao'' u trećoj četvrtini i riješio je u svoju korist s 37-20. Na startu zadnje dionice Spursi su imali i 12 koševa prednosti, no to nije pokolebalo košarkaše Oklahoma Cityja koji su malo po malo smanjivali zaostatak, a devet sekundi prije kraja je Russell Westbrook pogodio oba slobodna bacanja za 101-101 i produžetak. U dodatnom je vremenu Tim Duncan pogodio 19 sekundi prije kraja za 110-107, da bi Kevin Durant nakon toga promašio tricu i praktički zaključio priču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/Y7I6iC_st0k

Čovjek s klupe Boris Diaw bio je prvi strijelac Spursa s 26 koševa, što mu je najefikasnija utakmica u doigravanju još od 2006. godine. Duncan je dodao 19 koševa i 15 skokova, Kawhi Leonard 17 poena i 11 uhvaćenih lopti, a Manu Ginobili 15 koševa. No, ono što svakako zabrinjava trenera Gregga Popovicha i navijače Spursa je nova ozljeda Tonyja Parkera koji zbog bolova u lijevom gležnju nije odigrao ni minutu u drugom poluvremenu i produžetku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod domaćih je Westbrook postigao 34 koša, te dodao sedam skokova, osam asistencija, šest ukradenih, ali i sedam izgubljenih lopti. Durant je, pak, upisao 31 koš i 14 skokova, te također sedam izgubljenih lopti. Reggie Jackson se istaknuo s 21, a Serge Ibaka sa 16 poena.

Zapad

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oklahoma City (2) - San Antonio (1) 107-112, produžetak (Westbrook 34k, Durant 31k, 14s / Diaw 26k, Duncan 19k, 15s)

(San Antonio je dobio seriju s 4-2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo