VIDEO: / Evo ga! Još korak do velikog iznenađenja u NBA ligi!

28.4.2014.
9:47
VOYO logo

Toronto Raptorsi ponovno imaju prednost domaćeg parketa na svoj strani. Uspjeli su slaviti na gostovanju kod Brooklyn Netsa sa 87-79 i tako poništiti poraz sa svog parketa iz prve utakmice u seriji. I to je jako bitno u ovoj seriji koja će, po svemu sudeći, biti neizvjesna do njezinog samog kraja. I upravo takve stvari poput domaćeg parketa mogu biti i odlučujuće.

U utakmici u kojoj su imali i 17 poena prednosti pa sve to uspjeli prosuti, na kraju su odličnom obranom ostavili Netse bez poena iz igre u posljednjih šest minuta te su poravnali na 2-2 u seriji. I tu je bio ključ pobjede Raptorsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/_8C9_KR3Cqw

Peta utakmica igra se u Torontu, kao i eventualna sedma, stoga je jasno kako su Raptorsi ponovno u prednosti. DeMar DeRozan (24 poena) i Kyle Lowry (22) uz potporu Amira Johnsona (17) predvodili su Raptorse dok je na drugoj strani Paul Pierce s 22 poena i pet skokova bio uvjerljivo najbolji pojedinac kod domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 2-2 je poravnao i Golden State koji je na svom parketu uspio svladati Los Angeles Clipperse. Warriorsi su odradili odličnu utakmicu i potpuno nadigrali Clipperse koji su od samog početka susreta bili u podređenoj poziciji. Trener Clippersa Doc Rivers na kraju je bio vrlo razočaran nastupom svoje momčadi:

//www.youtube.com/embed/h832IMKqmvY

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili su bolja i čvršća momčad i utakmica nije bila nimalo neizvjesna. Ovo je bio nokaut u prvoj rundi", slikovito je objasnio Rivers.

U visokoj pobjedi Warriorse su predvodili odlični Stephen Curry s 33 poena te po sedam skokova i asistencija i Andre Iguodala s 22 poena i devet asistencija. U redovima Clippersa Jamal Crawford je ubacio 26 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedna dramatična utakmica odigrana je u seriji između Portland Trail Blazersa i Houston Rocketsa. Blazersi su slavili u produžetku sa 123-120 čime su poveli s 3-1 u seriji. Čak tri od četiri utakmice ova dva protivnika su otišle u produžetak.

//www.youtube.com/embed/oYJB7PFPu3g

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtoj utakmici produžetak Rocketsima donio je Dwight Howard zakucavanjem 3.6 sekundi prije kraja nakon čega Mo Williams nije ubacio tricu za pobjedu. U produžetku su Blazersi ipak bili bolji i odnijeli su pobjedu 123-120. Patrick Beverley je izgubio loptu u posljednjem napadu te su Rocketsi ostali bez eventualnog šuta za tricu.

LaMarcus Aldridge je susret zaključio s 29 poena i deset skokova dok je na drugoj strani James Harden ubilježio 28 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Washington Wizardsi na pragu su velikog iznenađenja, najvećeg u dosadašnjem dijelu play offa. Wizardsi su sa 98:89 svladali Bullse i sada vode sa velikih 3:1.

//www.youtube.com/embed/KCsdcjQqyYs

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda momčadi iz glavnog grada SAD - a je tim veća što su igrali bez suspendiranog brazilskog krilnog centra Nene Hilaria koji je ove sezone jedan od najvažnijih igrača Wizardsa (14,2 poena, 5,5 skokova i 2,9 asistencija). Posebno je Nene uvijek raspoložen upravo protiv Bullsa kojima je u karijeri stavljao 14,5 u prosjeku.

"To što su igrali bez Nenea, to ih je natjeralo da izađu na parket i odigraju još bolje i jače", kazao je igrač Bullsa Taj Gibson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji igrač Wizardsa bio je Trevor Ariza koji je ubacio 30 poena uz 8 skokova. Vrijedi istaknuti da je Ariza utrpao 6 trica što je rekord za Wizardse u doigravanju. U Bullsa najviše je pokazao gore spomenuti Gibson koji je ubacio 31 poena, uz 7 skokova i dodavanje. Slijedeća peta utakmica na rasporedu je u Chicagu u utorak.

Istok:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brooklyn Nets - Toronto Raptors 79-87 (Pierce 22p, 5sk / DeRozan 24p, 5sk, Lowry 22p)

2-2 u seriji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Washington Wizards - Chicago Bulls 98:89 (Trevor Ariza 30 p, 8 s/Ty Gibson 31 poen, 7 skokova)

Washington vodi 3:1 u seriji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapad:

Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 118-97 (Curry 33p, 7sk, 7as, Iguodala 22p, 9as / Crawford 26p, Griffin 21p, 6sk)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2-2 u seriji

Portland Trail Blazers - Houston Rockets 123-120 produžetak (Aldridge 29p, 10sk, Batum 25p, 6sk, 6as / Harden 28p, 6as, Howard 25p, 14sk)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portland vodi 3-1 u seriji

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo