NEIZBJEŽAN RASTANAK

NAVIJAČI BULLSA NEĆE ZA NJIM PLAKATI: Vjerojatno najgori NBA trener dobio je otkaz nakon dvije loše sezone

U ovoj sezoni, Chicago je do prekida zbog pandemije izazvane širenjem koronavirusa imao učinak 22-43 i nije se našao među 22 momčadi koje su nastavile natjecanje ‘pod balonom’ u Orlandu

Vodstvo Chicago Bullsa odlučilo je otpustiti trenera Jima Boylena koji je u protekle dvije sezone vodio momčad do skromnog učinka od 39 pobjeda i 84 poraza, objavio je u petak izvršni dopredsjednik za košarkaške aktivnosti Arturas Karnišovas.

Boylen je Bullse preuzeo u prosincu 2018. i postao jednim od najneuspješnijih trenera u povijesti momčadi sa samo 31,7 posto pobjeda.

“Nakon što sam napravio opsežnu analizu i da si dovoljno vremena, odlučio sam da nam je neophodan svjež pristup i evolucija vodstva. To je bila vrlo teška odluka, ali vrijeme je da naš klub napravi taj sljedeći korak i krenemo prema novoj eri Chicago Bullsa”, izjavio je u priopćenju Karnišovas.

“Jim je sjajan čovjek kojemu je doista stalo do ove organizacije i do košarkaške igre. Želim mu zahvaliti za profesionalizam i posvećenost klubu”, dodao je bivši litavski reprezentativac i pomoćnik glavnog menadžera Denver Nuggetsa koji je na sadašnju dužnost u Bullsima imenovan u travnju ove godine.

[VIDEO] ‘MA DA JE I JORDAN U PITANJU, ZATVORI GA’: Kamere zabilježile trenutak kako igrač Netsa ‘pere’ svog suigrača

Slavni klub u krizi

Momčad koja je u eri Michaela Jordana osvojila šest naslova NBA prvaka u rasponu od osam sezona, posljednji put je u doigravanju bila prije tri sezone, a dalje od prvog kola stigla prije pet godina.

U ovoj sezoni, Chicago je do prekida zbog pandemije izazvane širenjem koronavirusa imao učinak 22-43 i nije se našao među 22 momčadi koje su nastavile natjecanje ‘pod balonom’ u Orlandu.

Povratak na Net.hr