DRUGA VERZIJA

NASTAVAK PRIČE O HRVATSKOJ KOŠARKAŠICI KOJU SU REANIMIRALI: Objavljena je snimka iz drugog kuta, a javila se i optužena Amerikanka

Hrvatska košarkašica Ivana Tikvić ozlijeđena je u subotnjoj utakmici

Niz pretraga kojima je hrvatska košarkašica Ivana Tikvić podvrgnuta nakon što je primljena u bolnicu nakon reanimacije tijekom utakmice, srećom, pokazao je da je 23-godišnjakinja dobro. To je važniji i već potvrđeni dio priče koji je sada dobio svoj nastavak.

ŠOK NA PARKETU: Hrvatsku košarkašicu reanimirali nakon brutalnog napada Amerikanke

Riječ je o utakmici talijanskog prvenstva za košarkašice između Torina i Raguse i snimci koja se brzo proširila svijetom, a koja pokazuje da je hrvatsku igračicu u kontranapadu sustigla i šakom u vrat udarila Amerikanka Dearica Hamby, igračica koju je kao šestu na draftu 2015. izabrala WNBA momčad iz San Antonija. Tikvić je glavom udarila u parket i dobila potres mozga.

Činjenice i pretpostavke

Pojavila se sad nova snimka na kojoj se vidi da Hamby, kojoj je određena suspenzija, zapravo promašuje Ivanu u pokušaju udarca (ili je ne zahvaća dobro), a objavio ju je klub za koji Amerikanka igra objasnivši pritom da to čine zbog hajke koja se digla na njihovu igračicu.

Javila se putem Twittera i sama ratoborna Hamby i poručila:

“Ljudi bi trebali znati činjenice prije pretpostavki.”

‘Pokušala i promašila’

Dobila je i odgovor na svoj post u kojem piše ‘činjenice’ koje spominje ne mijenjaju činjenicu da je nekog udarila s leđa. Uz opasku da ima ozbiljan problem, ako smatra da rizik nečijeg ozljeđivanja smatra nečim prirodnim.

Hamby je odgovorila ovako:

“Nisam je udarila. Pokušala sam, ali sam promašila. Pala je zbog udaranja mene pri čemu je izgubila ravnotežu.”

Povratak na Net.hr