NIJE TO BILO DOBRO

‘NAPADAČKI I OBRAMBENO BIO JE JAKO LOŠ’: Izbornik Petrović pun kritika za najveću zvijezdu hrvatske reprezentacije

Uz više muke no što se to očekivalo hrvatska košarkaška reprezentacija stigla je do startne pobjede na Europskom košarkaškom prvenstvu. Bolji su izabranici Ace Petrovića bili od Mađarske i to rezultatom 67-58.

Utakmicu je prokomentirao izbornik Hrvatske čije riječi prenosi portal 24sata.hr:

HRVATSKA TURNIR OTVORILA POBJEDOM: Izabranici Ace Petrovića imali su velikih problema protiv Mađarske 

“Ovo je otvaranje prvenstva Europe. Jučer ste vidjeli koliko je tenzija u prvim utakmicama. Nisam očekivao da ćemo imati problema u skokovima i u branjenju ‘petica’. Mislio sam da neću morati, ali morao sam staviti dvije ‘četvorke’. Kad su Bender i Šarić iskontrolirali taj pick, ušli smo u mirnije vode.”

Premda je bio drugi strijelac pobjedničke momčadi, Dario Šarić, točnije njegov doprinos na ovoj utakmici, nije bio po volji Petroviću:

“Najbolji pokazatelj što je otvaranje EuroBasketa je Dario Šarić. Napadački i obrambeno bio je jako loš. Moramo prije prelomiti utakmicu inače neće biti dobro. Ovdje će svaka utakmica biti na nož. Ovo nam je sad bio dobar uvod za sutra gdje nas čeka sigurno 10.000 ljudi. Mislim da ćemo iz dana u dan imati sve više navijača na tribinama.”

76ERSI NE MOGU BEZ NJEGA: Philadelphia slavi Šarića i kad ne igra za njih

A sam Šarić, javlja isti izvor, ovako je sve vidio:

“Prva utakmica je uvijek zeznuta, trebamo analizirati gdje smo griješili i mislim da ćemo na sljedećoj utakmici biti bolji.”

“Bilo je teško, igrali smo u grču, neću reći da je nervoza bila u pitanju. Malo smo izgubili vjeru u našu obranu, a kad je tako, teško je igrati. Stisli smo u zadnjoj četvrtini i dobili utakmicu. Takve su utakmice otvaranja, Litva i Francuska su izgubile… Sad se možemo pripremiti za Rumunje, dobro je što igramo navečer”, dodao je povratnik u reprezentaciju Marko Popović.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr