MIRIŠE NA TOP 16: / Briljantna Cedevita došla do velike pobjede u Francuskoj

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Košarkaši Cedevite upisali su četvrtu pobjedu u utakmici sedmoga kola euroligaške skupine B, svladavši na gostovanju francuskog prvaka Limoges rezultatom 78:69.

26.11.2015.
22:59
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

U najavi utakmice Cedevitin trener Veljko Mršić kazao je da bi pobjeda u Francuskoj bila velika, a nadoknađivanje razlike koševa u međusobnim ogledima (prvu utakmicu Cedevita je kod kuće izgubila od Limogesa 80:84) ravna čudu. A ono se u Beaublanc areni pred gotovo 4500 ljudi i dogodilo nakon što je gostujuća momčad dominirala utakmicom u njenom većem dijelu.

Sjajni Hrvati u Milanu

Najviše je Cedevita dobila od Luke Babića, prvog strijelca (19) i skakača (šest) ogleda, dok su dvoznamenkasti po broju poena bili i Luka Žorić i Miro Bilan s po deset poena svaki. Heiko Schaffartzik bio je prvo ime poraženog sastava sa 17 poena, šest skokova i 11 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ostalim utakmicama skupine Olympiakos je pobijedio Laboral s 59:52, dok je u Milanu Emporio Armani slavio protiv Anadolu Efesa s 88:84. Kod domaćina, čiji je trener Jasmin Repeša, naš je Kruno Simon ubacio 17 koševa, Oliver Lafayette 13, a Stanko Barać 12, dok je kod Turaka Dario Šarić upisao 15 poena i pet skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olympiakos vodi s omjerom 6-1, Cedevita i Laboral imaju po 4-3, Efes 3-4, a Emporio i Limoges su na 2-5. U sljedećem kolu, 3. prosinca, Cedevita u Zagrebu dočekuje Anadolu Efes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo