VIDEO: / Kakva večer! Kralj podigao publiku na noge

S omjerom pobjeda i poraza 21:6 košarkaši Miami Heata bilježe najbolji start u NBA sezonu u klupskoj povijesti.

24.12.2013.
8:58
VOYO logo

Veliku je utakmicu odigrao najbolji igrač Heata LeBron 'King' James upisavši 38 koševa uz 8 skokova i 6 asistencija u izostanku Dwyanea Wadea koji ima problema s koljenima. Velike zasluge za pobjedu Heata idu i Rayu Allenu koji je u završnici pogodio tri slobodna bacanja i tako svojoj momčadi donio produžetak. Allen je susret završio s 19 koševa, dok su Mario Chalmers i Marcus Beasley ubacili po 12. James ima zasluge za najatraktivniji potez večeri, snažno zakucavanje preko Paula Millsapa potkraj posljednje četvrtine.

Do treće uzastopne pobjede, a druge u isto toliko večeri Indiana Pacersi stigli su na gostovanju kod Brooklyn Netsa 103:86. Tako sada ponovo s Portlandom dijele najbolji omjer lige 23:5. Lance Stephenson i Paul George, obojica s 26 koševa, predvodili su Pacerse protiv neraspoloženih Netsa kojima je u trećoj četvrtini isključen Paul Pierce zbog namjernog prekršaja nad Georgeom Hillom. Netsi su šutirali tek 23 posto za tri poena, a 38 posto ukupno, pa nije ni čudo da su poraženi tako uvjerljivo. Najefikasniji u njihovim redovima bio je Joe Johnson sa 17 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

New York Knicksi slavili su na gostovanju kod Orlando Magica 103:98, ali usprkos pobjedi njujorškom je sastavu ostao gorak okus u ustima. Naime, ozlijedila su im se dvojica igrača, Carmelo Anthony koji je iščašio gležanj lijeve noge u trećoj četvrtini, te Raymond Felton koji je osjetio bol u preponama u zadnjoj dionici igre. Feltonu je ovo inače bila povratnička utakmica nakon što je prethodnih šest propustio zbog ozljede zadnje lože. Usprkos ozljedi strijelce Knicksa predvodio je Anthony s 19 koševa, dok je J.R. Smith ubacio 18 koševa uz 10 skokova. Kod Orlanda su se istaknuli Arron Afflalo s 26 koševa i Jameer Nelson sa 17 koševa, 8 skokova i 10 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U teksaškom derbiju Dallas Mavericksi slavili su na gostovanju kod Houstona 111:104 u utakmici u kojoj se sjajni Nijemac Dirk Nowitzki probio na 13. mjesto ljestvice najboljih strijelaca NBA lige svih vremena prestigavši Alexa Englisha. Nowitzki je susret završio s 31 postignutim košem, ukupno ih ima 25.629 i od 12-plasiranog Johna Havliceka dijeli ga 765 koševa. Nowitzkom su u Dallasu vrlo dobro asistirali Monta Ellis s 18 i Vince Carter sa 16 koševa. Kod Rocketsa je najbolji s 29 koševa i 15 skokova bio Dwight Howard, dok je Chandler Parsons upisao 21 koš.

San Antonio Spursi na domaćem su parketu pobijedili Toronto Raptorse 112:99 ograničivši suparnike na samo 39 posto šuta iz igre u zadnjoj četvrtini, pritom sami pogodivši 6 od 7 pokušaja za tricu u toj dionici igre. Tony Parker predvodio je Spurse s 26 koševa i 8 asistencija, Manu Ginobili dodao je 18 koševa, dok je Kawhi Leonard upisao double-double s 13 koševa i 10 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo