MAGIJA RUSSELLA WESTBROOKA: / Neki ovo nazivaju možda i najboljom asistencijom svih vremena

Image

Šest utakmica odigrano je u noći na petak u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, a pobjede u njima pravilno su rasporedile domaće i gostujuće momčadi.

17.3.2017.
8:34
VOYO logo

Floridski sastav pritom je pretrpio uvjerljiv poraz na gostovanju kod omjerom najbolje momčadi NBA lige – slavili su Golden State Warrirosi 122-92 uz fantastično otvaranje susreta, posebice u režiji Klaya Thompsona koji je ubacio 21 od ukupno svojih 29 poena u prvoj četvrtini.

Thompson, koji drži rekord NBA lige po broju poena u jednoj četvrtini - u siječnju 2015. ubacio je Sacramentu 37 koševa – bio je gotovo savršen i na otvaranju protiv Orlanda. Ubacio je uvodnih pet trica i u tom dijelu igre gađao 8-11 za brzo odvajanje domaćina koji je dobio i 25 poena i devet asistencija od Stephena Curryja i slavio protiv Magica osmi put u nizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Hezonja odigrao je nepune 24 minute za Orlando i iskoristio ih za šest poena (šut 3-10) i četiri skoka, dok je Damjan Rudež u sedam minuta igre promašio jedini pokušaj za tricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, bila je ovo večer triple-double učinaka. Takve su upisali Russell Westbrook (34. put u sezoni, 24 poena, deset skokova, 16 asistencija) u pobjedi Oklahoma City Thundera protiv Toronto Raptorsa, Marc Gasol (18 poena, po deset skokova i asistencija) u pobjedi Memphis Grizzliesa kod Atlanta Hawksa i Nikola Jokić (17 koševa, 14 uhvaćenih lopti, 11 asistencija) u slavlju Denver Nuggetsa protiv Los Angeles Clippersa.

Westbrook, koji briljirao ove sezone, u jednoj je akciji loptu dodao preko polovice terena, kroz noge suparnika za polaganje suigrača. Asistencija koju su neki prozvali možda i najboljom ikad izgledala je ovako:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA rezultati:

Cleveland Cavaliers - Utah Jazz 91-83

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toronto Raptors - Oklahoma City Thunder 102-123

Atlanta Hawks - Memphis Grizzlies 91-103

Tekst se nastavlja ispod oglasa

New York Knicks - Brooklyn Nets 110-121

Denver Nuggets - LA Clippers 129-114

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golden State Warriors - Orlando Magic 122-92

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo