LUKINA MAGIJA I DALJE TRAJE: / Dončić poput Magica, Zubac sudjelovao u ogromnom uspjehu Clippersa

Image
Foto: AFP

Dario Šarić bio je napadački raspoložen, no...

27.3.2019.
8:10
AFP
VOYO logo

Nije bilo mnogo onih koji su pred početak sezone u NBA ligi bili spremni staviti ruku u vatru da će Los Angeles Clippersi biti momčad koja će igrati doigravanje. Prognoze analitičara i znalaca govorile su da će skupiti možda 35 pobjeda, 33 je bila češća brojka, no u noći na srijedu trener Doc Rivers i njegova ekipa svima su dokazali suprotno.

Svoju 45. pobjedu u 75. utakmici sezone Clippersi su dohvatili protiv Minnesota Timberwolvesa, a njom i osigurali mjesto među osam momčadi Zapadne konferencije koje će u borbu za naslov prvaka najjače košarkaške lige svijeta. Trenutačno su Clippersi peti, no i to je pozicija koja se može promijeniti u oba smjera kroz koju utakmicu. Ipak, doigravanje im neće pobjeći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarić ubacivao, Zubac slavio

U 122-111 gostujućoj pobjedi kod Wolvesa Clippersi su dobili 25 poena i deset skokova od Danila Gallinarija te 20 uz sedam asistencija od Loua Williamsa. Startni centar Ivica Zubac pobjedi je pridonio sa osam koševa (šut 4-5) i šest skokova i time izgubio 'hrvatski dvoboj' od Darija Šarića, no ne i razlog za veće zadovoljstvo. Naime, Wolvesi neće vidjeti doigravanje ove sezone... Što se Šarića tiče, hrvatski reprezentativac bio je napadački vrlo dobar pa je postigao 18 poena (šut 7-10) i imao pet skokova.

U borbu za naslov neće niti Dallas Mavericksi koji su poraženi od Sacramento Kingsa, jedine momčadi na Zapadu koja još nije u doigravanju, ali nije ni bez šanse da se ondje nađe. Devetoplasirani Kingsi tu će šansu, vjerojatno, ipak ubrzo izgubiti no nikako se nemaju namjere predati u svojim nastojanima da se nađu među osam. De'Aron Fox je sa 23 poena najviše vukao u 125-121 slavlju u kojem su šestorica igrača Kingsa ubacila dvoznamenkast broj poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dončićev 7. triple-double

Kod Dallasa, opet, ispred svih bio je slovenski rookie Luka Dončić. Za tricu je bio katastrofalno loš (0-9), ali je za dvicu gađao 9-11 i sa crte slobodnih bacanja 10-11 pa je ogled završio sa 28 poena. Dodao im je po 12 skokova i asistencija i tako stigao do sedmog trostruko-dvoznamenkastog učinka ove sezone. Izjednačio se njime sa onime što je u svojoj debitantskoj sezoni napravio legendarni Magic Johnson, odnosno stigao do treće pozicije među novacima u toj statističkoj kategoriji...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati:

Charlotte Hornets - San Antonio Spurs 125-116 (produžetak) Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 106-116 Miami Heat - Orlando Magic 99-104 Toronto Raptors - Chicago Bulls 112-103 Milwaukee Bucks - Houston Rockets 108-94 Minnesota Timberwolves - LA Clippers 111-122 New Orleans Pelicans - Atlanta Hawks 120-130 Dallas Mavericks - Sacramento Kings 121-125 Denver Nuggets - Detroit Pistons 95-92 LA Lakers - Washington Wizards 124-106

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo