LUDA NOĆ U OKLAHOMI: / Curry i društvo teško da se mogu sjetiti ovakvog potopa

Image

Košarkaši Oklahoma City Thundera poveli su 2:1 u finalu Zapadne konferencije NBA lige nakon što su u noći na ponedjeljak aktualnim prvacima Golden State Warriorsima nanijeli 105:133 poraz.

23.5.2016.
8:29
VOYO logo

Kevin Durant je ubacio 33 poena i imao osam skokova, Russell Westbrook dodao 30 uz osam uhvaćenih lopti i 12 asistencija, a cijela domaća momčad 'razoružala' prvake odigravši dobru obranu na njihovom najjačem oružju. Ubacili su Warriorsi za njihove pojmove samo 10 trica iz 33 pokušaja, a prva napadačka opcija Stephen Curry u potpunosti je zakazao u tom segmentu igre. Njegovih 24 poena najviše su iz redova poražene momčadi, ali 3-11 iza crte za tri poena i dokaz da to nije bila njegova večer. Usporedbe radi, na posljednjem gostovanju u ovoj dvorani ubacio je 46 poena, izjednačio rekord lige s 12 pogođenih trica i pogodio pobjednički koš s udaljenosti veće od jedanaest metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaostajali 41 poen

Zakazao je iza crte i drugi dio Splash Brothers dvojca Klay Thompson. Strijelac 18 koševa pogodio je tek dvaput iz osam pokušaja za tri poena, a sve to rezultiralo je činjenicom da su Warriorsi u jednom trenutku utakmice bili na nestvarnih -41. Rezultat je to rekordnih 72 poena do poluvremena i jednako takvih 42 u trećoj četvrtini ogleda domaće momčadi. Dogodilo se Golden Stateu i prvi puta od 1991. godine da u jednoj utakmici doigravanja dopuste suparnicima da dvojica iz njihovih redova ubace više od 30 poena. Od pomoći nije bio niti Draymond Green čiji je šut bio 1-9 i koji će u ovoj utakmici biti zapamćen po udaranju Stevena Adamsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilično je neugodna situacija u kojoj branitelji naslova ulaze u četvrtu utakmicu serije kojoj će u utorak domaćin ponovno biti Oklahoma City, no hrabri ih podatak da su prošle na putu do naslova također imali zaostatak 1:2 i to protiv Memphisa i Clevelanda.

NBA doigravanje, konferencijski finale:

Zapad

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oklahoma City Thunder – Golden State Warriors 133:105

(Oklahoma City vodi 2:1 u seriji)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo