STROGA PRAVILA

SRBI BIJESNI, FIBA IM ZABRANILA NOŠENJE ŠAJKAČA: ‘Vraćamo se kućama, EuroBasket ćemo gledati na TV-u’

Stroga pravila Fibe osjetili su i navijači Srbije na EuroBasketu.

Naime, najvatrenijim pristašama Srbije, čačanskom kvartetu s potpisom na zastavi “Alvadžinica Solid”, organizator Europskog prvenstva zabranio je da na utakmicama orlova nose šajkače.

“Bez obzira na to što smo na prethodne četiri utakmice na ovaj način donosili sreću srpskim reprezentativcima”, kazali su za srpske Novosti najpoznatiji srpski navijači na EuroBasketu u Turskoj, koje je jako pogodila zabrana nošenja nacionalnih obilježja.

SKANDAL U CLUJU: Osiguranje našim navijačima oduzimalo hrvatske zastave

‘Našoj reprezentaciji želimo da nam donese zlatnu medalju’

Stoga su se navijači, kojima nije bilo dopušteno praćenje susreta Srbije sa šajkačama na glavi, vratili u svoju domovinu s tim istim šajkačama na glavi i za svoje igrače navijali pred malim ekranima s nepoželjnim rekvizitima.

“Odlučili smo da drugi dio natjecanja EuroBasketa pratimo iz Srbije. Našoj reprezentaciji želimo da nam donese zlatnu medalju po koju smo došli u Tursku. Smatramo da je bolje da završnicu pratimo ispred TV ekrana, ali sa šajkačama, jer mislimo da su one sretne našim košarkašima. Naravno, šajkače će ih dočekati na aerodromu”, poručuje navijačka ekipa iz Čačka.

Hrvatima oduzimali zastave s natpisima gradova i općina iz BiH

Vrijedi spomenuti kako su organizatori uoči susreta Hrvatske i Španjolske u Cluju, na ulazu u dvoranu Polyvalent Hall, modernu dvoranu koja prima 10.000 ljudi, oduzimali hrvatske zastave našim navijačima koji su na njima imali ispisana mjesta i gradove iz Bosne i Hercegovine poput Mostara, Neuma ili Posušja. Te su zastave oduzimali ljudi iz osiguranja s čime se naši navijači baš i nisu slagali. Još manje s time da ih nisu dobili nazad nakon utakmice. Posljedica je to strogih pravila Fibe prema kojima ne smijete imati zastavu na kojoj je ime grada iz druge države, što god to značilo.

Povratak na Net.hr