LEGENDARNI REPREZENTATIVAC U HRVATSKOM DRESU ZA KLJUČNU UTAKMICU: / Ovo je apsolutno vijest dana

Image
Foto: PIXSELL

Sjajna vijest za Veljka Mršića, najbolja moguća za možda i ključnu utakmicu, protiv Švedske

24.11.2020.
13:28
PIXSELL
VOYO logo

Krenula je i službeno operacija Istanbul! Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Veljko Mršić jučer je u Zagrebu okupio dio reprezentacije (Roko Ukić, Željko Šakić, Dominik Mavra, Pavle Marčinković, Marin Marić, Antonio Vranković, Antonio Jordano) na zajedničkom ručku, a onda su večernjim letom stigli u Istanbul.

Image
Image

06.09.2015., Arena Zagreb, Zagreb - EuroBasket 2015., skupina C, 02. kolo, Grcka - Hrvatska. Eurobasket 2015 po prvi puta odrzava se u cetiri drzave. Hrvatska (Zagreb), Njemacka (Berlin), Litvija (Riga) i Francuska (Montpellier) ugostit ce kosarkase tijekom grupnih susreta dok ce se zavrsnica turnira odrzati u francuskom Lilleu. Krunoslav Simon. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

KOŠARKAŠI OTPUTOVALI U ISTANBUL: Na Mršićevom popisu veliko iznenađenje; ‘Imamo dvije teške utakmice s dvije dobre reprezentacije’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KOŠARKAŠI OTPUTOVALI U ISTANBUL: /

Na Mršićevom popisu veliko iznenađenje; 'Imamo dvije teške utakmice s dvije dobre reprezentacije'

Image
KOŠARKAŠI OTPUTOVALI U ISTANBUL: /

Na Mršićevom popisu veliko iznenađenje; 'Imamo dvije teške utakmice s dvije dobre reprezentacije'

I odmah dobra vijest. Izvjesno je, naime, kako će "Krunoslav Simon igrati u Beogradu, ali kako mu onda slijedi put u Istanbul na kvalifikacijski turnir za Euro, iluzorno je očekivati da će u 24 sati biti u stanju odigrati dvije utakmice s 35 godina na leđima. Ali, Simon može ući u “balon”, Simon će biti u hrvatskom dresu u nedjelju kad igramo protiv Švedske", javljaju Sportske Novosti.

Naravno, pod pretpostavkom da ostane zdrav, a takve su garancije došle iz samog Anadolu Efesa. Kruno u Euroligi za Efes ubacuje prosječno 14.6 poena po utakmici, sa 71.4% preciznosti šuta za 2 poena i zasigurno bi mogao biti prevaga kakva Hrvatskoj treba, tvrde u Savezu ono što i je. Simon je veliko pojačanje reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokušanih 14 igrača na raspolaganju Mršiću

Negdje u to vrijeme stigli su mladi megatalentirani Cibonin kapetan Roko Prkačin i Mršićevo atomsko otkrićeMateo Drežnjak, koji su dolazili iz Podgorice, a iz Italije su došli Filip Krušlin i Miro Bilan, iz Poljske Ivan Ramljak i Tomislav Gabrič, iz Njemačke Roko Rogić.

Image
Image

08.09.2015., Arena Zagreb, Zagreb - EuroBasket 2015., skupina C, 03. kolo, Hrvatska - Makedonija. Eurobasket 2015 po prvi puta odrzava se u cetiri drzave. Hrvatska (Zagreb), Njemacka (Berlin), Litvija (Riga) i Francuska (Montpellier) ugostit ce kosarkase tijekom grupnih susreta dok ce se zavrsnica turnira odrzati u francuskom Lilleu. Krunoslav Simon. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Mršić je uoči puta rekao kako su tu onih 14 igrača koji su od ranije bili tu, kako svi imaju negativne testove, da su zdravi i sad ih i ova tri dana trebaju dovesti u optimalno stanje, jer dolaze u različitim ritmovima. Neki su igrali za vikend, neki su bili deset dana bez utakmica. Mršić i njegov stručni stožer zasigurno će znati odgovoriti na taj problemčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Inače, hrvatska košarkaška reprezentacija smještena je nadomak zračne luke, u tradicionalnom “košarkaškom” hotelu u Istanbulu, Polatu, a i onaj 15. igrač na ovom popisu, koji živi samo tri minute daleko od Polata, Kruno Simon, ući će u “balon” kad se vrati iz Beograda, gdje Efes igra u četvrtak utakmicu sa Zvezdom u Euroligi. Prevedeno, Kruno Simon će igrati, kako sada stvari stoje u nedjelju utakmicu sa Švedskom, što je odlična vijest!", stoji u tekstu SN-a.

Lovimo barem jednu pobjedu u dvije utakmice

"Odmah u deset ujutro u utorak imamo zajedničko testiranje, iako su svi igrači koji su na popisu obavili testiranja i prije nego smo se okupili i imaju negativne nalaze. Što se tiče treninga, oni su za sve reprezentacije rezervirani u dva termina tijekom utorka, srijede i četvrtka, onaj jutarnji je trajanju od 45 minute, večernji od sat i pol", objasnio je izbornik Veljko Mršić uoči puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku košarkašku reprezentaciju u Istabulu, pod Balonom zbog koronavirusa, čeka dvije kvalifikacijske utakmice za odlazak na Euro, u skupini u kojoj smo sjajnu započeli priču pobjedama u dvije uvodne utakmice.

Image
Image

08.09.2015., Arena Zagreb, Zagreb - EuroBasket 2015., skupina C, 03. kolo, Hrvatska - Makedonija. Eurobasket 2015 po prvi puta odrzava se u cetiri drzave. Hrvatska (Zagreb), Njemacka (Berlin), Litvija (Riga) i Francuska (Montpellier) ugostit ce kosarkase tijekom grupnih susreta dok ce se zavrsnica turnira odrzati u francuskom Lilleu. Krunoslav Simon, Dario Saric, Luka Zoric. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prva je u petak protiv jakih Turaka s početkom u 17.00, a u nedjelju ćemo još jednom zaigrati sa Švedskom od 18.00. Jedna pobjeda iz te dvije utakmice bi nas i prije nego li se veljači bude igrao novi “balon”, a za organizaciju istog tada će konkurirati u Hrvatska, odveo na europsku smotru, koja će se čekati čak pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prva dva kola eurokvalifikacija izabranici Veljka Mršića ostvarili su domaći trijumf protiv Švedske (72-56) i pobjedu u Nizozemskoj (69-59), te se s maksimalnim učinkom Hrvatska nalazi na vrhu skupine D iz koje će tri od četiri reprezentacije izboriti mjesto na EuroBasketu koji će biti održan 2022. (1. - 18. rujna), a domaćini su Češka, Gruzija, Italija i Njemačka.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo