LEGENDARNI NJEMAČKI KOŠARKAŠ JE NEUNIŠTIV: / Sa Dallasom potpisao produljenje vrijedno pet milijuna

Image
Foto: AFP

NBA klubovi pripremaju roster za novu ligašku sezonu

23.7.2018.
21:57
AFP
VOYO logo

Legendarni njemački košarkaš, 40-godišnji Dirk Nowitzki u ponedjeljak je i službeno potpisao novi jednogodišnji ugovor s Dallas Mavericksima u kojima je proveo svoju čitavu NBA karijeru, odnosno prethodnih 20 sezona.

Zaradit će pet milijuna dolara

Iako Mavsi nisu objavili financijske detalje, prema američkim medijima Nowitzki će sljedeće sezone zaraditi pet milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21. sezona u Mavsima

Svojom 21. sezonom u Mavsima Nowitzki će postati novi rekorder po broju sezona odigranih u istom klubu u NBA ligi jer će nadmašiti Kobea Bryanta koji je svih svojih 20 sezona u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu proveo u dresu Los Angeles Lakersa.

Prosjek od 21.2 poena po utakmici

Tijekom dosadašnje karijere Nowitzki je odigrao 1471 utakmicu uz prosjek od 21.2 poena i 7.0 skokova. Prošle je sezone ubacivao 12.0 poena i hvatao 5.7 lopti u 77 utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godine 2011. Nowitzki je s Dallasom osvojio naslov NBA prvaka te je bio proglašen najkorisnijim igračem finala, dok je u sezoni 2006/07. dobio nagradu za najkorisnijeg igrača ligaškog dijela sezone.

Šesti u povijesti po broju postignutih poena

Sa 31187 poena sjajni Nijemac trenutačno se nalazi na šestom mjestu po broju postignutih koševa u povijesti NBA, a petoplasirani Wilt Chamberlain ubacio je samo 232 više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo