RAVNO U LICE

LEGENDA OTKRILA BRUTALNU ISTINU O NASTUPU HRVATSKE NA OI! Opako iskritizirao Acu Petrovića: ‘To je bila pogreška’

Jedan od najboljih hrvatskih košarkaša svih vremena, legendarni Toni Kukoč, dao je zanimljiv intervju za Sportske novosti u kojem je iskritizirao Aleksandra Petrovića i njegovo vođenje momčadi na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru prošlog ljeta.

Hrvatska je odigrala dobar turnir na OI. Preko Grčke i Italije plasirala se na Olimpijske igre, a tamo je pobijedila Španjolsku, Brazil i Litvu za prvo mjesto u skupini. U četvrtfinalu nas je eliminirala jaka Srbija, iako smo i u toj utakmici pružili dobru partiju.

BOGDANOVIĆ NASTAVLJA ODUŠEVLJAVATI U NBA LIGI! Vrući Hrvat ponovno je blistao za svoje Netse

Dobro odigran turnir u Riju, ali…

Sve u svemu, nakon dugo godina Hrvatska je na Olimpijskim igrama igrala dobro, možemo reći i da je oduševila. No, postoji žal što se nismo plasirali u borbu za medalje. Dobar dio hrvatske košarkaške javnosti misli da se ova sjajna momčad predvođena Bogdanovićem trebala plasirati u polufinale. A neki tvrde i u finale.

Aco Petrović
Aco PetrovićFoto: MARK RALSTON/AFP

‘Detalji su važni’

Upravo se na to osvrnuo Kukoč u intervjuu za SN. Prema njemu detalji su ti koji su “vrlo, vrlo važni i upravo u tim detaljima”, kako on ističe, “krije se zašto nismo igrali u finalu Olimpijskih igara”.

“Loše odluke na otvaranju treće četvrtine protiv Srbije koštale su nas najmanje polufinala, a ja mislim i finala. Tu se moralo drukčije reagirati i nešto promijeniti. Ako netko nema svoj dan, to se moralo prepoznati. To je moje mišljenje”, kazao je Kukoč i istaknuo da se on osobno ne slaže s odlukom Aleksandra Petrovića da onih 12 igrača koji su bili u Torinu moraju u Rio de Janeiro.

‘Mislim da su svi vidjeli da imamo supertalentiranu generaciju’

“To je pogreška koja se ne smije ponoviti, Na Igre su morali ići najbolji košarkaši. Ja za sebe također smatram da sam korektan, međutim tamo su trebali igrati najbolji, oni koji su u tom trenutku mogli pomoći makar s dvije blokade, dvije ukradene lopte. Ne znam kakvi su bili odnosi, ne znam tko je odbio igrati i zašto, u te stvari ne ulazim. Samo govorim da je šteta u takvim utakmicama, konkretno u četvrtfinalu, nemati takve igrače na raspolaganju. Imamo krcato toga za napraviti”, dodao je Kukoč i nastavio:

“Da ne ispadne da samo kritiziram, reprezentacija je ovo ljeto napravila previše dobrih stvari, mislim da su svi vidjeli da imamo supertalentiranu generaciju koja na vrhunskoj razini može trajati barem dva olimpijska ciklusa”.

Povratak na Net.hr