LIJEPO PRIZNANJE

LEGENDA CELTICSA NAHVALILA HRVATSKOG DRAGULJA: ‘Najbolji je centar u Europi, izvrsno napreduje’

Igra mladog Ciboninog centra Ante Žižića (19) u nedavnoj pobjedi protiv MZT-a (89-85) i dalje je tema o kojoj se priča i u NBA ligi.

Žižić je spomenutu utakmicu zaključio s nevjerojatnim učinkom od 37 koševa i 20 skokova. Oduševio je sve na tribinama, uključujući i glavnog menadžera Boston Celticsa Dannyja Aingea koji je upravo zbog Žižića i došao u Skoplje.

SVI PRIČAJU O NEVJEROJATNOJ PREDSTAVI CIBONAŠA: Hrvat oduševio i Amerikance! ‘Čestitali su mi’

‘Glavni igrač u klubu’

Celticsi su, naime, uzeli hrvatskog košarkaša kao 23. ‘pick’ na draftu, ali su odlučili da još jednu sezonu ostane u Europi. U dresu Cibone očito napreduje prema željama vodećih ljudi Bostona.

“Izvrsno napreduje. Neprocjenjivo je što dobiva toliko prilike za igru. Ne kažem da je već sada spreman za NBA ligu, ali znam da jest jer znam koliko radi. U vrlo dobroj je situaciji, dobro se razvija. Dobiva neograničeni broj minuta i glavni je igrač svoga kluba”, naglasio je Ainge u razgovoru za Boston Herald.

‘Dugo ga pratimo’

Na pitanje je li Žižić najbolji centar u Europi u ovom trenutku, Ainge je imao spreman odgovor.

“Najbolji je kojeg sam vidio u Europi. Usredotočeni smo na njega, naši skauti ga prate već dugo. Posljednjih je godina bio jedan od najboljih igrača na turnirima za mlade”, zaključio je glavni menadžer i nekadašnji igrač Celticsa s kojima je osvojio dva NBA naslova.

Povratak na Net.hr