LEBRON JAMES - ZA POVIJEST: / Nikom ovo nikad u NBA-u nije uspjelo, pa niti velikom Michaelu Jordanu

Image
Foto: Screenshot

LeBron James upisao se u povijest

12.10.2020.
5:20
Screenshot
VOYO logo

Košarkaši Los Angeles Lakersa su u noći s nedjelje na ponedjeljak po hrvatskom vremenu osvojili svoj ukupno 17. naslov prvaka NBA lige pobjedm u 6 utakmici finala protiv Miami Heata 106:93 pod balonom u Orlandu, a po četvrti put u svojoj karijeri najbolji košarkaš današnjice LeBron James ponio je MVP nagradu za najkorisnijeg igrača finala i osvojio svoj četvrti NBA prsten. Više o šestoj utakmici NBA finala pročitajte - OVDJE.

Prvi igrač ikad koji je MVP nagradu osvajao s tri različite momčadi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Michael Jordan osvajao je šest puta MVP nagradu finala, a James je sad na drugom mjestu. No, ono što LeBrona čini posebnim i što ovaj njegov uspjeh čini povijesnim je to što je James sad prvi igrač ikad koji je MVP nagradu osvajao s tri različite momčadi (Cleveland, Miami - dva puta i sad Lakers). Samo su još dva igrača, Kareem Abdul-Jabbar i Kawhi Leonard, ovu prestižnu individualnu nagradu ponijeli u dresu dvije različite momčadi, javlja ugledni američki Yahoo NBA.

Također, James se pridružio Bobu Cousyju, Kobeu Bryantu, Magicu Johnsonu i Scottieju Pippenu kao jedini košarkaš u NBA povijesti koji je predvodio svoju momčad u asistencijama u NBA finalu do najmanje 4 prstena prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodio Lakerse u finalu, kao i u čitavoj sezoni

James je u prosjeku u finalu bilježio gotovo triple-double učinak tijekom serije, završivši ju s 29,8 poena, 11,8 skokova i 8,5 asistencija po susretu. Ovaj fantastični 35-godišnjak je i ove sezone upisao 25,3 poena, 7. 8 skokova i i 10,2 dodavanja po utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo