LEBRON JAMES NIJE MOGAO VJEROVATI: / Centar iz Konga radio čuda i izjednačio rekord, svi pričaju o njemu

Image
Foto: AFP, Vaughn Ridley

Toronto Raptorsi su sinoć po hrvatskom vremenu u trećoj utakmici finala Istočne konferencije NBA lige nanijeli prvi poraz Cleveland Cavaliersima 99-84.

22.5.2016.
10:57
AFP, Vaughn Ridley
VOYO logo

Unatoč pobjedi Toronta, ova utakmica i nije nešto dramatično promijenila izgled serije. Cavaliersi i dalje izgledaju moćno, samo što su ovoga puta Raptorsi izgledali koncentriranije. I ono što je najvažnije, Toronto je odigrao dosta dobru obranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84 poena Cavsa najveća priča ovog dvoboja. I Byombo

A protiv Cavsa moraš igrati obranu na visokoj razini jer se radi o izrazitoj moćnoj ofenzivnoj ekipi. Tako je 84 poena Clevelanda u biti najveća priča ovoga dvoboja. James i društvo su u ovom dvoboju imali 35.4 posto šuta iz igre, uključujući 34.1 posto za tricu.

Kanadska momčad do slavlja je stigla u završnici dvoboja. Do pobjede su Raptorse odveli DeMar DeRozan koji je zabio 32 koša i Bismarck Biyombo koji je upisao rekordnih 26 skokova (8 napadačkih uz 4 blokade). Byombo je tako izjednačio rekord Hakeema Olajuwona i Dwighta Howarda po najvećem broju skokova u doigravanju još od 1984. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raptors su imali prednost od čak 18 koševa u drugoj četvrini, na poluvremenu od 13, a zadnju su četvrtinu otvorili s pet uzastopnih pogodaka za prednost od 15 koševa. Cavaliers su smanjili prednost Raptorsa na osam prije nego je Biyombo pogodio šest koševa za redom i tako povećao na 14 koševa nešto više od tri i pol minute do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biyombo je utakmicu završio sa sedam pogodaka. Kyle Lowry je ubacio 20 koševa za Raptorse, Cory Joseph 14, a DeMarre Carroll i Patrick Patterson po 10 svaki. Kod Cavaliersa je najučinkovitiji bio LeBron James koji je zabio 24 koša, J.R. Smith je dodao 22, a Kyrie Irving 13. Četvrta utakmica se igra u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat finala Istočne konferencije:

Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 99-84

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Cleveland vodi 2-1)

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo