LA LAKERSI 17. PUT PRVACI NBA LIGE: / LeBron James 4. put MVP finala; 'I ja želim svoje prokleto poštovanje'

Image
Foto: Screenshot

Los Angeles Lakersi novi su prvaci NBA lige, ovo im je 17. naslov u povijesti

12.10.2020.
5:00
Screenshot
VOYO logo

Los Angeles Lakersi novi su prvaci NBA lige. Oni su u noći s nedjelje na ponedjeljak po hrvatskom vremenu pod balonom u Orlandu, u šestoj utakmici finala, pobijedili Miami Heat rezultatom 106:93 i tako osvojili svoj ukupno 17. naslov prvaka u povijesti. OVDJE pogledajte najzanimljivije trenutke ovog dvoboja u 6. utakmici.

Image
LEBRON JAMES - ZA POVIJEST: /

Nikom ovo nikad u NBA-u nije uspjelo, pa niti velikom Michaelu Jordanu

Image
LEBRON JAMES - ZA POVIJEST: /

Nikom ovo nikad u NBA-u nije uspjelo, pa niti velikom Michaelu Jordanu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lakersi u drugoj četvrtini u potpunosti nadigrali Miami

Lakersi su u drugoj četvrtini u potpunosti nadigrali Miami Heat imajući prednost od 20 poena da bi na poluvremenu stigli do vodstva od 28 poena, čime su praktički riješili stvar.

U svojoj rekordnoj 260. utakmici doigravanja, LeBron James postao je prvi igrač koji je vodio tri različite momčadi do naslova, upisavši oovg puta triple-double učinak od 28 poena, 14 skokova i 10 asistencija za 41 minutu na putu do svog četvrtog prstena. Također je četvrti put jednoglasno proglašen MVP-om finala. Samo Michael Jordan bio je šest puta MVP finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine kada je prešao u Los Angeles iz Cleveanda obećao je navijačima, koji su šest sezona zaredom ostali bez doigravanja, da će se to promijeniti.

"To što mislim da moram nešto dokazati me tjera naprijed", izjavio je James nakon utakmice...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Anthonyja Davisa, James je odveo Lakerse do prvog mjesta u Zapadnoj konferenciji u svojoj drugoj sezoni u Los Angelesu. Los Angeles je u završnici imao omjer pobjeda i poraza 16-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo želimo naše poštovanje", rekao je James nakon što je uzeo pehar u prijenosu poslije utakmice, prenosi njegove riječi ugledni Yahoo NBA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rob [Pelinka, generalni direktor Lakersa] želi poštovanje. Trener [Frank] Vogel želi poštovanje. Naša organizacija želi poštovanje. Lakers država želi poštovanje. A želim i ja svoje prokleto poštovanje", dodao je James kojem je ovo četvrti NBA prsten u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krilni centar Lakersa Anthony Davis dodao je 19 poena i 15 skokova i po prvi put u povijesti postao je prvakom u NBA ligi. Davis je igrao odlično na oba kraja terena, i on je razlog zbog kojeg su Lakersi nadmašili Heat s 34-16 razlike u prvom poluvremenu. Davis je pobjedu posvetio Kobeu Bryantu, legendi Lakersa koji je ove godine poginula u padu helikoptera u Kaliforniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovu je godinu, naime, osim pandemije koronavirusa koja je uzrokovala prekid višemjesečni sezone te nastvaak u zaštićenom "balonu" bez navijača u Orlandu, za Los Angeles obilježila i tragična smrt njihove bivše zvijezde Kobea Bryanta koji je u siječnju poginuo u padu helikoptera s kćerkom Giannom.

"Još od tragedije, svi smo željeli ovo napraviti za njega", izjavio je Davis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo ga iznevjerili", dodao je Anthony Davis i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naslov za Bryanta

“To nam puno znači. Težak je ovo trenutak. Svima nam je bio veliki brat i to smo učinili je samo za njega".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ni James ni Davis nisu bili najzaslužniji za Lakersovu raspodiju u drugoj četvrtini. Upravo su Kentavious Caldwell-Pope i Rajon Rondo kombinirali 20 od 36 poena Lakersa u tim trenucima, podižući vodstvona čak 30 neposredno prije odmora. Ekipa Lakersa koju su dugo kritizirali zbog nedostatka dubine na klupi imala ju je dosta kad je bilo važno. Caldwell-Pope i Rondo uputili su osam od svojih 10 šuteva u četvrtini, a utakmica je bila gotova. Serija je bila gotova. "NBA eksperiment s balonom" bio je gotov. Sezona 2019-20, nakon 355 dana, bila je gotova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je 34-godišnji veteran Rondo postigao 19 koševa uz šut 8-od-11 ušavši s klupe, pridruživši se Clydeu Lovelletteu iz Kuće slavnih kao jedinom igraču koji je osvajao naslove i s Lakersima i rivalom Boston Celticsi. Rondo je imao 22 godine kada su njegovi Celticsi pobijedili Lakerse s rekordnih 39 poena razlike u 6. utakmici finala 2008. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činilo se da je nedjeljna utakmica krenula tako, dok Miami nije izvukao dio iz zaostatka u četvrtoj četvrtini.

Bam Adebayo vodio je Heat s 25 poena, 10 skokova i pet asistencija, što je bila njegova najbolja predstava otkako se vratio nakon ozljede vrata koje su ga koštale 2. i 3. utakmica ove serije. Slovenac Goran Dragić iz Miamija prvi je put zaigrao u finalu, ali s maskom na licu, jer je pretrpio ozljedu još tamo u utakmici bro 1, pridonijevši momčadi s pet poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Butler se ispuhao

Ni jedan ni drugi nisu nalikovali igračima koji su vodili Heat do finala, a Jimmyu Butleru bile su potrebne dvije monumentalne predstave kako bi od Lakersa uzeli dvije utakmice u ovoj seriji. Butler je igrao kao da mu je 47 minuta u prošlom susretu uzelo danak, sad je postigso ukupno 12 poena, osam asistencija i sedam skokova u porazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica broj 6 nije bila utakmica koje je ovo uzbudljivo NBA doigravanje zaslužilo, ali povijest je ipak stvorena. Nakon tri mjeseca košarke pod balonom bez ijednog pozitivnog COVID-19 testa među 374 igrača koji su sudjelovali, odnosno slučaja koronavirusom, NBA je ponovno okrunio svoju glavnu franšizu i glavnog prvaka, baš kao što je James obećao vlasniku Lakersa Jeannieju Bussu nakon potpisivanja za franšizu prije dvije godine kao slobodan igrač, da će naslov ponovno donijeti u Los Angeles...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo ostvarili rezultat u doigravanju koji smo htjeli, ali ovo će biti doživotna sjećanja koja ćemo dijeliti", kazao je trener Miamija Erik Spoelstra.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo