KRAJ PRIČE: / Hrvatska više ne može biti prva, smiješi se okršaj protiv Srbije

Image
Foto: PIXSELL, Sanjin Strukić

Zagrebačku skupinu Europskog košarkaškog prvenstva osvojila je Grčka. Nazirao se takav rasplet već nakon nedjeljne pobjede Grka protiv Hrvatske, a u srijedu je i teoretski potvrđen.

9.9.2015.
17:31
PIXSELL, Sanjin Strukić
VOYO logo

Grčka je u 4. kolu skupine C pobijedila Sloveniju s 83:72 i s maksimalna je četiri trijumfa postala neuhvatljiva na vrhu. Čak i kad bi nekim čudom izabranici Fotiosa Katsikarisa u zadnjem kolu izgubili od Nizozemske, naša ih reprezentacija ne bi mogla prestići zbog poraza u međusobnom dvoboju.

Srbi impresivni

Grci ni u jednom trenutku nisu imali ozbiljnijih problema protiv Slovenaca, a prvo je ime kod pobjednika ponovno bio Vassilis Spanoulis s 19 koševa i šest asistencija. Georgios Printezis je dodao 16 poena, a Nick Calathes 12. Jaka Blažič je s 27 koševa predvodio Sloveniju, a dobro ga je pratio i Zoran Dragić s 22 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska bi pobjedom protiv Nizozemske u večerašnjoj utakmici osigurala drugo mjesto u skupini, što znači da bi u osmini finala igrala protiv trećeplasirane momčadi skupine D u kojoj je još puno toga otvoreno. Eventualno četvrtfinale bi Perasovićevim izabranicima moglo donijeti okršaj protiv Srbije koja zasad djeluje impresivno. U srijedu je u 4. kolu skupine deklasirala Tursku s 91:72 uz 20 koševa Miroslava Raduljice, te 17 poena i 13 asistencija Miloša Teodosića. Novi je udarac u skupini A doživjela reprezentacija BiH koju je Finska razbila s 88:59.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo