Snimka maltretiranja na treningu: ‘Šokiralo me da nije dobio otkaz’

Košarkaški trener na američkom sveučilištu Rutgers Mike Rice u prosincu prošle godine je kažnjen s 50 tisuća dolara i tri utakmice suspenzije, ali razlozi kazne nisu bili objavljeni. Sada se pojavio video koji je otkrio njegovo skandalozno ponašanje.

Isječci s treninga pokazuju da je Rice fizički nasrtao na igrače, vrijeđao ih, gađao loptama i udarao, a ulje na vatru dodaje i činjenica da je njegov šef Tim Pernetti znao za njegovo divljačko ponašanje kada mu je izricao, prema mišljenju mnogih, preblagu kaznu.

“Dobio je samo suspenziju jer sam smatrao da je to dovoljno za prvi prekršaj”, izjavio je Pernetti i razbjesnio javnost koja smatra da je znao za konstantne ispade Ricea. Nakon objave videa je uljepšao svoju izjavu:

“Vidio sam sve. To nije prihvatljivo ponašanje na našem sveučilištu.”

Nekadašnji NBA igrač i bivši asistent na tom sveučilištu Eric Murdock medijima je ‘gurnuo’ ovu priču i tvrdi da u svojoj karijeri nikada nije vidio ništa slično.

“Meni je nevjerojatno i pomisliti da bi netko s takvom metodom rada mogao biti uspješan. Problem je bio u tome što je on bio divan svaki put kada bi netko ‘sa strane’ došao u dvoranu. Bio bi pozitivan, pljeskao bi… No, vrlo brzo bi sve bilo po starom i žestoko bi napadao i vrijeđao igrače. To da on fizički napada igrače, baca lopte na njih, svi ti verbalni napadi… Šokiralo me da taj čovjek nije dobio otkaz”, izjavio je Murdock.

Na snimci koja kompromitira Ricea se tvrdi da je igračima znao vikati da su “jeb*** ped***”, što su mu kolege posebno zamjerile jer si je na tom sveučilištu jedan student homoseksualne orijentacije prije manje od tri godine oduzeo život skokom s mosta u rijeku Hudson zbog toga što su ga prokazali navodni prijatelji.

Povratak na Net.hr