Hrvati slavili usred - Zemuna: 'Ovo je nemoguće'

Košarkaši Cibone novi su prvaci reginalne ABA lige, a povijesni naslov proslavili su usred Zemuna: 'Ovo je san. Ovo je nemoguće. Svi su nas otpisali, a mi smo sve napravili.

28.4.2014.
10:07
VOYO logo

Izjavio je to kapetan Cibone Marin Rozić, a zadnja rečenica 'Sad je red da to naprave i drugi' odnosila se na Upravu i dugovanja koje klub ima prema igračima. U slavlju koje se nakon ludovanja na parketu Kombank Arene preselilo u jedan restoran u Zemunu igrači su zaboravili na ružne stvari koje su ih pratile cijele ove sezone. Zbog financijskih problema momčad je desetkovana, a ekipa koja je osvojila ABA ligu igrala je doslovno 'na dug'.

Uz to, i golobradi trener Slaven Rimac potvrdio je da pozicija autsajdera nekad i nije tako loša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trofej će mi dati težinu kao treneru, više nitko Golemcu i meni neže govoriti da smo šarlatani koje netko gura. Igrali smo najljepšu košarku ove sezone i to smo dokazali na Final Fouru", izjavio je Rimac.

Još se jednom pokazalo da 'nije u šoldima sve', jer upravo je suprotna situacija bila u svlačionici Cedevite. Financijski posložen klub, s momčadi dobro pokrivenom na svakoj poziciji i vrhunskim trenerom, hrvatskim izbornikom Jasminom Repešom nije imao šanse u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/HHHnGQLBapM

"Odigrali smo doista loše. Bez energije, Cibona je zasluženo pobijedila. Mi smo odigrali jednu od najlošijih utakmica sezone", izjavio je izbornik iosvrnuo se na veličanstvenu partiju Darija Šarića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek sam govorio da ima taj pobjednički mentalitet. On je veliki dobitak za hrvatsku košarku. Kao što je to i Slaven Rimac. Ako sam od nekoga trebao izgubiti u finalu, onda mi je drago je to baš on. Njega i Darija tretiram kao svoju djecu. Dario i njegovi najbliži trebaju sad dobro ramiliti i odlučiti kako dalje. U NBA se ide samo kao igrač sa statusom, to je moja tvrdnja", izjavio je Repeša.

Iako je i Cedevita ostvarila veliki uspjeh, pobijedivši u polufinalu Partizan, igrači su nakon finala bili prazni i tužni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što reči, bili smo bez energije, Cibona nas je zasluženo dobila. Dario Šarić je odigrao vrhunsku utakmicu, tako već igra u kontinuitetu, nismo tu imali odgovor. Cibona je probijala, pa širala igrom, Šarić je sve pogođao. Nismo uspjeli do trofeja", izjavio je za Sportske novosti kapetan Marino Baždarić.

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo