'NASLONIO SE NA ZID I PAO'

KOŠARKAŠ KOJI JE U PETAK PREMINUO NA TRENINGU NEDAVNO JE IMAO KORONU: Potresni detalji tragedije koja je pogodila košarkašku regiju

Ojo nedavno prebolio koronavirus, ali mu je posljednji nalaz bio negativan

Bivši centar Crvene zvezde Michael Ojo preminuo je danas u 27. godini od posljedica srčanog udara za vrijeme individualnog treninga.

Profimedia

Preminuo u teretani stadiona FK Partizan

ŠOKANTNA VIJEST POTRESLA REGIJU: Mladi 27-godišnji košarkaš preminuo na treningu

Igrač koji je prethodnih sezona nosio dres beogradske Crvene zvezde preminuo je u teretani stadiona FK Partizan. Ojo je rođen 1993. godine, a u Srbiju je došao 2017., gdje je prvo igrao za FMP, dok je prethodne dvije sezone nosio dres Crvene Zvezde. Ovog ljeta je postao slobodan igrač, ali je ostao trenirati u Beogradu.

Srpski Telegraf otkriva i da je Ojo nedavno prebolio koronavirus, ali da mu je posljednji nalaz bio negativan te je imao potvrdu da je zdrav i da može trenirati.

Profimedia

Renimirali su ga, ali spasa mu nije bilo

“Kako kažu svjedoci, samo se naslonio na zid ispod koša i pao na zemlju”, stoji u tekstu spomenutog tabloida.

“Hitna pomoć je brzo stigla na lice mjesta. Reanimirala je Oja, ali nakon reanimacije je on izdahnuo na putu ka bolnici i doktori su samo mogli da konstatiraju smrt ovog dobroćudnog diva. Na licu mjesta smo dobili i informaciju da je Ojo imao potvrdu da je zdrav i da može trenirati. Nažalost, ispostavilo se da je 7. kolovoza imao svoj posljednji trening u životu”, stoji u tekstu Telegrafa.

Srdjan Ilic/PIXSELL

Povratak na Net.hr