Košarka: Partizan vodio skoro celu utakmicu, a Zvezda pobedila

Odlučili produžeci

18.11.2013.
23:08
VOYO logo

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan posle produžetka sa 86:83, u prvom ovosezonskom ’večitom derbiju’ i 8. kolu ABA lige, objavio je B92.

Veoma dramatičan duel u Pioniru odlučen je u samom finišu produžetka, a presudio je šut crveno-belih u dodatnih pet minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Partizan je kranuo odlično, imao je i dvocifrenu prednost tokom prvog poluvremena, ali nije izdržao do kraja. Zvezda je do prvog vođstva došla tek u 23. minutu, ali je na kraju bila bolja kada se utakmica lomila i slavila je.

Ovom pobedom tim Dejana Radonjića preuzeo je prvo mesto na tabeli ABA lige sa skorom 6-2, koliko imaju i Partizan i Cedevita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća nedoumica pred sam početak utakmice bila je ko će početi na poziciji plejmejkera u sastavu Partizana i to je bio Bogdan Bogdanović.

Početak utakmice pripao je kapitenu Partizana Draganu Milosavljeviću koji je bio izuzetno raspoložen i ubacio je osam od prvih 12 poena svoje ekipe. Uz to je odlično funkcionisao skok u napadu crno-belih koji su očigledno sa dosta više motiva počeli duel. Veliki peh zadesio je Branka Lazića koji je odlično otvorio meč, ali je posle tri i po minuta morao da izađe zbog povrede skočnog zgloba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon trojke Bogdanovića u 6. minutu crno-beli su došli do devet poena viška (17:8) pa je Radonjić zatražio tajm-aut. Zvezda je na početku utakmice igrala i odbranu i napad prilično loše, pa je Partizan brzo stogao i do prve dvocifrene prednosti (19:8). Tako je ostalo i do kraja prve deonice nakon koje je ’domaćin’ imao +7 (21:14).

Nije se slika na parketu mnogo promenila ni početkom druge deonice. Zvezda je zaigrala nešto bolje u odbrani, ali Partizan je nastavio da poentira iz gotovo svakog napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što bi promašili, košarkaši Partizana bi ispavljali ofanzivnim skokom i tako su održavali vođstvo.

Tek je ulaskom Čarlsa Dženkinsa Zvezda počela da sustiže vođstvo rivala. Bivši igrač Golden Stejta ubacio je dve brze trojke, a nakon šest poena Marjanovića u nizu crveno-beli su prišli na -1 (31:30).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tim trenucima Partizan je poene postizao isključivo sa linije slobodnih bacanja i na taj način je uspevao da očuva minimalnu prednost. Zvezda nije uspela da dođe do prednosti, pa je nakon poena Bogdanovića sa poludistance Radonjić ponovo zatražio minut odmora (37:32).

Tajm-aut je urodio plodom, Zvezda je ponovo prišla na poen zaostatka, ali nikako nije mogla do vođstva. Prvo poluvreme okončano je poenima Šilba i Partizan je imao pola koša prednosti nakon 20 minuta (39:38).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do prvog vođstva na utakmici Zvezda je došla tek u trećem minutu drugog poluvremena. Najbolji igrač crveno-belih na ovom meču Boban Marjanović im je to omogućio, ali odmah je na drugoj strani uzvratio Gagić.

Sjajan je u prvom delu kod domaćina bio Bogdanović koji je i u nastavku dobro popčeo postigavši pet poena u prva četiri minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvezda je nastavila da očajno gradi svoj reket i u drugom delu. Iako su ekipe imale približno isti broj skokova u napadu, utisak je da su crno-beli važnije lopte hvatali pod košem Zvezde. U jednom trenutku Partizan je imao pet uzastopnih napada, a nakon trojke Milosavljevića otišao je na +4 (52:48).

Usledila je serija Zvezde 5-0 (poeni Marjanovića i Nelsona), ali fantastični Bogdan Bogdanović je na drugoj strani vratio prednost svom timu (55:54).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finišu treće deonice seriju očajnih poteza imao je Raško Katić koji je bio potpuno van ritma. Partizan je to iskoristio i pred odlučujućih deset minuta imao je šest poena viška (60:54).

Partizan je prve poene u psolednjoj deonici ubacio tek nakon tri i po minuta i to sa penala (Lovernj), ali Zvezda nije u potpunosti to iskoristila, a još je ušla i u bonus u tom periodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, tada je sjajnu mini-rolu odradio Jaka Blažič koji je sa pet vezanih poena i jednom trojkom doneo Zvezdi novo vođstvo (64:62). Usledio je tajm-aut Duška Vujoševića nakon kojeg je Partizan brzo vratio vođstvo zakucavanjem Milosavljevića i poenima Kinzija.

Pokušao je na drugoj strani Radonjić da prekine seriju rivala minutom odmora, ali nije uspeo, pa je Partizan došao do četiri poena viška 4 minuta pre kraja (68:64). Demarkus Nelson je trojkom vratio Zvezdu u igru, ali uzvratio je Dragn Milosavljević poenima uz faul (71:67 dva i po pre kraja).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

’Gosti’ ipak nisu odustajali, nisu hteli da se predaju, pa su poenima Blažiča i Marjanovića došli do izjednačenja 90 sekundi pre kraja (71:71).

Isti igrač je doneo Zvezdi i vođstvo (73:71), a crveno-beli su u pretposlednjem napadu utakmice imali prilike i da reše meč. Ipak, Blažič je promašio trojku, a na drugoj strani je Lovernj poentirao 1,6 sekundi pre kraja (73:73). Simonović je promašio trojku za pobedu, pa je meč ušao u produžetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo