KOŠARKA JE DANAS STRAŠNO OSIROMAŠENA: / Ikona Argentine i San Antonio Spursa zaključila karijeru

Image
Foto: AFP

Emanuel Ginobili je objavio kraj karijere

27.8.2018.
21:35
AFP
VOYO logo

Legendarni argentinski košarkaš Emanuel Ginobili (41) objavio je u ponedjeljak kako je njegova 23-godišnja profesionalna karijera završila.

"Objavljujem završetak svije karijere, VELIKO HVALA svima (obitelji, suigračima, prijateljima, trenerima, navijačima) koji su se bili dio mog života u posljednje 23 godine. Ovo je bilo fenomenalno putovanje, bolje od mojih najluđih snova", objavio je Ginobili putem Twittera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karijera iz bajke

Nakon što je 2002. godine u NBA stigao iz bolonjskog Virtusa u kojem je ostavio dubok trag i s kojim je osvojio Euroligu i bio MVP finala, Ginobili je tijekom 16 godina provedenih u San Antonio Spursima osvojio četiri naslova prvaka (2003., 2005., 2007., 2014.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S argentinskom reprezentacijom ovaj je dvostruki All-Star igrač i nekoć najbolji šesti igrač najjače košarkaške lige svijeta 2004. godine u Ateni osvojio naslov olimpijskog pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U blistavoj NBA karijeri Ginobili je odigrao 1057 utakmica osnovnog dijela sezone uz prosjeke od 13,3 poena, 3,5 skokova i 3,8 asistencija po večeri. Kroz 218 utakmica doigravanja prosječno je suparnicima isporučivao 14 koševa uz tri skoka i 3,2 asistencije za 27,9 minuta po večeri na parketu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo