OTAC MU JE PRIČAO

KOBE BRYANT JEDNOM SE PRILIKOM NAKLONIO DRAŽENU PETROVIĆU: ‘On je bio nevjerojatan’

Mnogi su usporedili tragediju Kobeja Bryanta s pogibljom Dražena Petrovića

Svijet sporta u šoku je nakon objave kako je jedan od najboljih američkih košarkaša svih vremena Kobe Bryant (41) poginuo u nedjelju u padu helikoptera u Calabasasu, gradu u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

Nakon Bryantove tragične smrti počela su se povlačiti paralale sa smrću Dražena Petrovića koji je također stradao u prometnoj nesreći.

POJAVILA SE PRVA SNIMKA NASTALA U TRENUTKU PADA BRYANTOVOG HELIKOPTERA: Na njoj se jasno vidi detalj zbog kojeg se letjelica srušil

Kobe Bryant nije igrao u Draženovom vremenu, ali je jako cijenio najvećeg hrvatskog košarkaša svih vremena, što se može iščitati iz njegovih izjava.

“Dražen? Uhh, o njemu sam mnogo slušao od oca, nevjerojatan šuter, čuo sam da je bio veliki radnik. Šteta što je otišao u naponu snage”, rekao je jednom prilikom Kobe Bryant o hrvatskom košarkaškom Amadeusu.

Samo smo se jednom ovako osjećali

Mnogi su usporedili tragediju Kobeja Bryanta s pogibljom Dražena Petrovića, a jedan od njih je i trener Golden State Warriorsa Steve Kerr.

“Mislim da je. Jednako šokirani bili smo kada smo saznali da Magic Johnson ima HIV jer 1991. smo mislili da mu je ostalo možda godinu dana života. Hvala Bogu, Magic još uvijek živi sretan i ispunjen život”, rekao je Kerr, ali se zatim prisjetio i Draženove pogibije.

“Ali ako govorimo o onima kojih više nema, šok i tugu koje osjećamo nakon Kobeove smrti osjećali smo samo još jednom, 1993. kada je poginuo Dražen Petrović. Dražen je ‘Hall of Famer’, Kobe je jedan od najvećih ikad. I tada i danas, i za Dražena i za Kobea, ne možeš vjerovati da se dogodilo, nešto ti ne da pomiriti se s takvom tragedijom”, kazao je NBA velikan.

Povratak na Net.hr