ŠOKIRANI REZULTATOM

‘K’O PORED PUTA POPIŠAN CVIJET!’: Velikani hrvatske košarke ovako su opisali osjećaj nakon Eura

Ranije no što su planirali i nadali se vratili su se hrvatski košarkaški reprezentativci s Europskog prvenstva od kojeg su se oprostili 78-101 porazom od izabrane vrste Rusije u utakmici osmine finala turnira.

Nadali su se u krugu reprezentacije, nadali su se i navijači, da su ovo napokon turnir i godina u kojoj će hrvatska košarka napraviti željeni korak naprijed. U konačnici je ispao već viđen scenarij pa su igrači u večernjim satima ponedjeljka već stigli iz Istanbula u Hrvatsku…

Predsjednik HKS-a Stojko Vranković i čelnik Stručnog savjeta Dino Rađa za Sportske novosti su prokomentirali viđeno, premda najavljuju opširnije opise dojmova za koji dan.

“Nije dobro, ali neću na brzinu davati komentare. Nakon nekoliko dana ćemo sjesti, razgovarati, uvidjeti gdje smo falili i što je sljedeće. Izabrati u kojem smjeru idemo. Ne želim opširnije govoriti jer za to nije vrijeme. Noć je prespavana, tek je 12 sati prošlo od završetka utakmice. Osjećaj je loš…”, kazao je Vranković na čije se riječi, točnije pri riječi ‘osjećaj’, ovako nadovezao Rađa:

“K’o pored puta popišan cvijet.”

“Osjećam se kao i svi. Jedna je stvar izgubiti, ali ne na način na koji smo odigrali drugo poluvrijeme. Šokiran sam. To je sastavni dio sporta, ali najlošiji i moramo ga prihvatiti kao činjenicu”, dodaje predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza uz zaključak što i kako dalje, pa i po pitanju njihovih pozicija:

“Mogu sve blatiti, napasti Dina (Rađu) i Joku (Vrankovića), reći da ste vi krivi za to, ali što ću dobiti time. Svjestan sam da sam predsjednik Saveza i kao takav najodgovorniji. Dvanaest sati nakon utakmice nitko neće donijeti pametan i revolucionaran zaključak. Što ćemo ‘ubijati’, sjeći glave? Nećemo. Ako treba, zatvorit ćemo se cijeli dan u sobu, razgovarati i analizirati. Znate što? Radije bih da me Irma tuče na Floridi, nego da ovo proživljavam…”

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr