OBJAVLJENO

KK ZADAR I MRŠIĆ POSTIGLI DOGOVOR O SURADNJI NA GODINU DANA: Izbornik Hrvatske novi je trener slavnog kluba

Suradnja između kluba i trenera Mršića dogovorena je na period od godinu dana

Aktualni izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Veljko Mršić i košarkaški klub Zadar postigli su dogovor o suradnji te će iskusni Splićanin voditi seniorske redove Zadra u sezoni 2020./2021, objavljeno je u četvrtak na službenim stranicama zadarskog kluba.

POTVRĐENA NAM JE KOŠARKAŠKA SENZACIJA GODINE U HRVATSKOJ: Mršić je novi trener Zadra; ‘Prijedlog je usvojen, ali nije još ništa potpisano’

Dogovorena suradnja na godinu dana

Suradnja između kluba i trenera Mršića dogovorena je na period od godinu dana, a izbornik košarkaške vrste već je stigao u ‘grad košarke’ te će sama suradnja i svi detalji biti predstavljeni i na službenoj konferenciji za medije.

Izbornik Mršić svoju trenersku karijeru započeo je u Košarkaškom klubu Split, a nakon provedene sezone kao glavni trener Splićana prihvatio je angažman i preselio u redove talijanskog prvoligaša Pallancestro Varesea. Mršić je 2011. godine imenovan glavnim trenerom juniorske momčadi Cedevite i s njima je osvojio prvenstvo Hrvatske za juniore.

Trenerski CV Veljka Mršića

Nakon toga je imenovan trenerom Cibone u kojoj je proveo pet mjeseci kao glavni trener zagrebačkog sastava, a kasnije je ponovno u Cedeviti djelovao kao pomoćni trener glavnog trenera Jasmina Repeše, koji je napustio klupu zbog zdravstvenih problema u lipnju 2015. Na kraju sezone 2014./2015. Mršić je imenovan novim glavnim trenerom za seniorski sastav, a u sljedećoj sezoni klub je osvojio Prvenstvo Hrvatske i plasirao se u polufinale ABA lige.

Mršić 2017. postaje glavnim trenerom španjolskog kluba Bilbao Basketa u ACB ligi, a u svibnju 2019. godine Hrvatski košarkaški savez imenovao je Mršića izbornikom hrvatske košarkaške reprezentacije.

Povratak na Net.hr