Kapetan Hrvatske otkrio kakvo je iznenađenje doživio u Beogradu

4.8.2014.
10:22
VOYO logo

Ukić će na nadolazećem Svjetskom prvenstvu (od 30. kolovoza do 14. rujna) u Španjolskoj biti jedan od glavnih aduta izbornika Jamina Repeše u lovu na što bolji rezultat. Splitski košarkaš koji je igrao i u NBA ligi kruh zarađuje u grčkom Panathinaikosu s kojim je imao napornu sezonu. Stoga je, trenutno, na poštedi kod Repeše ali uskoro i za njega počinje ono pravo. Jer, u tijeku su pripreme za SP i kod Repeše za nikoga popusta neće biti. Za očekivati da će Ukić biti prvi play naše izabrane vrste, a da će mu zamijena biti Oliver Lafayette, naturalizirani Amerikanac koji je krenuo stopama Dontaye Drapera koji zbog ozljede neće igrati u Španjolskoj. Upravo zbog toga Repeša se odlučio na ovog Amerikanca koji nikad prije nije bio u Hrvatskoj. Najbliže Hrvatskoj je bio igrajući za Partizan.

//www.youtube.com/embed/tBdspVE9M7U

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Reprezentaciju vodi čovjek koji me poznaje cijeli život, i koji najbolje zna šta od mene može dobit. Ja sam lani i u reprezentaciji igrao s jednom nogom preko 30 minuta po utakmici na poziciji koja je najdelikatnija za ekipu, imao sam veliku odgovornost, tako da tu ne vidim problem"

Ukić će morati dobro potegnuti kako bi Hrvatska ponovo ostvarila rezultat s kojim će usrećiti navijače, kao što je to bio slučaj prošle godine na Europskom prvenstvu u Sloveniji kada smo konačno, nakon 18 godina, gledali naše košarkaše u polufinalu jednog velikog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja igram obje bekovske pozicije, volim igrati s loptom. Sad, kako će se to zvat u novinama, manje je bitno. Više sam playmaker, onaj koji ima inicijativu, koji je primarni kreator i onaj koji diktira ritam igre", kazao je Ukić za Slobodnu Dalmaciju.

Prošle sezone je vukao sličnu ozljedu koju je imala i Blanka Vlašić. Ukić je s tom ozljedom odigrao čitavu sezonu bez neke duže stanke. Sad ga očekuje natjecanje na kojem će morati dobro potegnuti, nadamo se da će ga zdravlje i poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije to baš ista ozljeda kao kod Blanke, isti je dio tijela. Ipak su to različiti sportovi, različita opterećenja, samim tim različite i dijagnoze i tretmani. Možda za nekog laika to može izgledat kao ista ozljeda. Ali svaka je ozljeda za sebe. Moram kazati da mi je Blanka dosta pomogla, s par jako korisnih savjeta, u traženju odgovora na neka pitanja. Mogu slobodno reć da mi je to i pomoglo da negdje u drugom, trećem mjesecu stvari krenu nabolje".

Dio karijere je proveo i u NBA ligi. Igrao je u momčadima Toronto Raptors i Milwaukee Bucks. Osvrnuo se i na američku "avanturu", kaže kako je lakše dobiti prvu šansu nego drugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Međutim, ako imaš vrhunsku sezonu iza sebe, sve je moguće. Zadnjih godina smo imali dosta primjera da su i igrači u zrelijim igračkim godinama dobivali priliku, pa i dobre ugovore. Recimo Pablo Prigioni, pa i naš Damjan Rudež pomalo već spada u tu kategoriju. Ima još primjera... I NBA ima svojih trendova, pa su jedno vrime trend bili srednjoškolci, onda europski igrači, Afrikanci, pa stariji igrači... Sezona iz koje sam upravo izašao bila je dosta teška, ali okrećem se onome što dolazi. Osjećam se dobro, napokon san zdrav, i ako tako ostane, igrat ću dobru košarku i na Svjetskom".

Grčki navijači su na glasu kao jedni od najluđih u Europi, koji svojim navijačkim aktivnostima nerijetko sebe guraju u prvi plan i zamjenjuju glavne aktere sportskih događaja. Ukić je u svojoj karijeri doživio zaista svašta na košarkaškim parketima, pogotovo u Grčkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jesu, rekao bih da su navijači Panathinakosa, bez obzira što sam ja tamo igrao, "najluđi". Doduše, na svakoj utakmici s Olympiakosom glava ti je u torbi, bengalke, laseri, dimne bombe, nikad ne znaš šta će iduće doletit na parket... Vrhunsku atmosferu u publici imaju i Zvezda i Partizan, pa Galatasaray, dok su Fenerovi navijači malo "slabiji". Ipak, u toj priči nikako ne mogu zaboravit zadarske navijače, pogotovo kad se još igralo u Jazinama, gdje je uvjek vladala specijalna atmosfera. Osobno nisam imao nekih neugodnosti ni u Grčkoj, jer ja nisam tip igrača koji puno priča s publikom, niti provocira niti ih poziva na neko navijačko ludilo. Protiv Zvezde u Pioniru sam jednom, dok sam još igrao za Split, doživio da je pred mene, dok sam izvodio slobodna bacanja, doletila strelica za pikado!"

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo