KAKVA PLJUSKA ZA LEBRONA I DRUŠTVO: / Warriorsi ih sredili uz očajnu večer Curryja i Thompsona

Image
Foto: AFP, EZRA SHAW

Unatoč očajnoj večeri svojih najvećih zvijezda Stephena Curryja i Klaya Thompsona, košarkaši Golden Statea su poveli a 1-0 u finalnoj seriji NBA lige.

3.6.2016.
8:43
AFP, EZRA SHAW
VOYO logo

Najkorisniji igrač lige Stephen Curry zaključio je utakmicu sa samo 11 koševa i uz šut iz igre 4-15 (trice 3-8), još je lošiji bio Thompson sa svega devet poena (šut 4-12), ali Warriorsi su u četvrtak navečer pronašli nove junake u ljudima s klupe. Shaun Livingston je ubacio 20 koševa (šut 8-10), Andre Iguodala je dodao 12 i odigrao odličnu obranu na LeBronu Jamesu, a značajnu je ulogu imao i Leandro Barbosa s 11 koševa (šut 5-5). Od igrača iz petorke Draymond Green se istaknuo sa 16 koševa, 11 skokova i sedam asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Presudile klupe

"Ne možeš osvojiti prvenstvo bez pomoći cijele momčadi", zaključio je Curry nakon dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A upravo su to naučili Cavaliersi. Klupa Golden Statea je, naime, nadigrala klupu Clevelanda s 45-10 što se pokazalo presudnim za pobjedu. Gosti su cijelo vrijeme kaskali za aktualnim prvacima, a u posljednjoj su se četvrtini do kraja raspali.

LeBron James je završio utakmici korak do triple-double učinka (23 poena, 12 skokova, devet asistencija), ali ipak je bio daleko od svojih najboljih izdanja (šut 9-21), ponajprije zahvaljujući lanjskom MVP-u finala Iguodali koji je odradio velik posao u obrani. Kyrie Irving je ubacio 26 koševa (šut 7-22), a Kevin Love je dodao 17 uz 13 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga utakmica finala igra se u nedjelju, također u Oaklandu, a nakon toga serija seli u Cleveland.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo