Kakva drama: Zagrepčani umalo šokirali prvaka Europe

Košarkaši Cedevite bili su na korak do senzacionalne pobjede protiv europskog prvaka Olympiacosa. U posljednjim su sekundama ipak ostali prekratki i Grci su na svome parketu slavili sa 79:77.

2.11.2012.
22:12
VOYO logo

I nakon četiri kola Eurolige Zagrepčani su tako bez pobjede u skupini C, ali za razliku od prvih triju utakmica u kojima su skupili koš-razliku -59, u petak su se pokazali u puno boljem svjetlu. Cedevita je solidno odradila prvu četvrtinu (22:16 za domaće), ali kad je Olympiacos nakon tri minute igre u drugoj dionici poveo s 28:18, činilo se da bi moglo uslijediti veliko potonuće Zagrepčana, već toliko puta viđeno ove sezone.

No, Maljkovićevi su se košarkaši u petak maksimalno borili i nisu dopustili pad koncentracije. Serijom 15:3 su došli do vodstva (33:31) i premda su Grci na poluvrijeme otišli s plus sedam (42:35), hrvatski su doprvaci najavili neizvjestan nastavak. Već je u trećoj četvrtini Cedevita smanjila zaostatak (56:53), a onda je posljednju dionicu otvorila serijom 12:2 i došla do velike prednosti (65:58).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, uslijedile su dvije trice domaćih (Spanoulis i Sloukas) i utakmica je ušla u iznimno neizvjesnu završnicu. Zagrepčani su u zadnju minutu ušli s vodstvom 74.72, ali u tim trenucima im nije dobro funkcionirao obrambeni skok, tako da su Grci iz drugih pokušaja uspijevali držati priključak, odnosno povesti 75:74.

Bracey Wright je promašio 11 sekundi prije kraja, a u seriji slobodnih bacanja koja je uslijedila, Olympiacos je uspio iščupati pobjedu. Miro Bilan je kod Cedevite ubilježio 16 koševa i sedam skokova, a Lukša Andrić mu se priključio s 15 poena. Europske prvake je s 21 košem i sedam asistencija predvodio Vassilis Spanoulis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo