Kakva drama: Čak 24 sata bili zarobljeni u tunelu!

Košarkaši Hemofarma proživjeli su pravu dramu na putu u Široki Brijeg. Naime, blizu Mostara su ostali zarobljeni u snijegu te oko 24 sata čekali da se spasioci i specijalci probiju do njih. U jednom trenutku su ostali bez grijanja, a lokalno stanovništvo im je donosilo hranu.

Poput priče Vlak u snijegu djeluje putovanje košarkaša Hemofarma na utakmicu 21. kola regionalne ABA lige u Široki Brijeg.

Nakon što su, baš zbog lošeg vremena, krenuli na put u petak u devet sati ujutro, ostali su zarobljeni oko ponoći u jednom tunelu nekoliko kilometara od Mostara.

Spasilačka je ekipa iz Mostara krenula u subotu oko 13 sati, ali je do košarkaša došla tek nešto iza ponoći te počela krčiti put prema Mostaru, a za njima je krenula i cijela kolona zarobljenih automobila.

“Još smo u autobusu, u tunelu. Tu je i nekoliko automobila kojima je ponestalo goriva pa se obitelji dolaze grijati kod nas u autobus. Hrane više nemamo, ali zvali smo pomoć. Bilo bi pogubno da i iduću noć provedemo u autobusu”, izjavio je u subotu navečer trener Hemofarma Nebojša Bogavac, a nedugo nakon toga su i oni ostali bez grijanja.

Lokalno stanovništvo je košarkašima donijelo hranu, a u noći su ipak krenuli prema Mostaru. No, zbog katastrofalnih uvjeta na cesti tek su u nedjelju u pola deset ujutro stigli do hotela gdje su konačno pojeli topli obrok i ugrijali se.

Utakmica sa Širokim Brijegom trebala se igrati u nedjelju u 17 sati, ali je odgođena za ponedjeljak u isto vrijeme zbog problema gostiju iz Vršca koji su ukupno u autobusu proveli puna dva dana!

Povratak na Net.hr