'Dražen Petrović je bio vrlo limitiran igrač'

16.11.2012.
15:18
VOYO logo

Birjukov je došao u Real Madrid 1984. godine iz CSKA-a, a u 11 je godina dijelio svlačionicu s mnogim velikanima, pa tako i s našim Draženom Petrovićem te sjajnim Španjolcem Fernandom Martinom. Obojica spomenutih košarkaša su poginula u prometnim nesrećama, Martin 1989., a Petrović četiri godine kasnije. Birjukov se prisjetio kako su izgledali njegovi zajednički dani s legendama.

"Petrović bi me nakon svakog treninga pozivao da gađamo sto trica. Pobijedio bih ga i otišao na spavanje. Problem je što su i Martin i Petrović bili ekstremni egoisti. I na kraju smo svi platili zbog toga jer nismo osvojili prvenstvo u sezoni 1988/89", istaknuo je Birjukov koji je Dražena smatrao dobrom osobom, ali zanimljivo, ne i posebno dobrim košarkašem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Petrović je bio sjajan šuter, ali ne i sjajan igrač. Bio je vrlo limitiran. Istina, psihološki je bio dominantan i bio je odličan košarkaš, ali za mene je Toni Kukoč bio bolji."

Osvrnuo se Birjukov i na odnos između Arvydasa Sabonisa i Dražena Petrovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Urbana je legenda da su njih dvojica bili prijatelji. Sabonis nikad nije volio Jugoslavene, smatrao ih je provokatorima. Sabonis je na terenu, kao i svi iz SSSR-a, bio plemenit za razliku od Jugoslavena. Iznimka je bio samo Mirza Delibašić", zaključio je priču Birjukov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo