JE LI ON SLJEDEĆI HRVATSKI IZBORNIK? / 'Mislim da je Aco 'zaklao' igrače. Ako me pozovu, javit ću se'

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatska košarkaška reprezentacija još je jednom, po tko zna koji put, razočarala javnost (pre)ranom eliminacijom s turnira.

14.9.2017.
14:54
PIXSELL
VOYO logo

Pozivajući se na dobro upućene izvore Sportske novosti pišu da bi moglo doći do smjene na poziciji izbornika i pritom kao izglednog kandidata za (možda) upražnjeno mjesto nudi jedno ime. U pitanju je Ante Nazor, 38-godišnji stručnjak pod čijim su vodstvom mlađe hrvatske selekcije u posljednjih pet godina osvojile pet medalja na europskim i svjetskim prvenstvima.

Image
'IGRAČI ZNAJU ŠTO SMRDI!' /

Iskusni košarkaški stručnjak Jusup za Net.hr analizirao neuspjeh na Eurobasketu

Image
'IGRAČI ZNAJU ŠTO SMRDI!' /

Iskusni košarkaški stručnjak Jusup za Net.hr analizirao neuspjeh na Eurobasketu

"Ma, nemam se namjeru nametati preko medija na ovakav način. Mogu samo reći da sam u mlađim selekcijama odradio dva olimpijska ciklusa, punih osam godina. Ako me pozovu, javit ću se. Idemo to tako reći", odgovor je Nazora koji je i prije dvije godine dobro kotirao u ovakvim idejama prije no što je posao uručen Petroviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenica je da ova generacija košarkaša ima taj opterećujući psihološki trenutak, tu nokaut-fazu turnira koju ne može proći, kao da im je svima u glavama utisnuta ta kolektivna memorija neuspjeha. Pokazalo se i ovaj put da nemaju petlju pobijediti. Iznenadio me izbornik koji je dva mjeseca govorio o tom 10. rujnu i samo o tome, mislim da ih je na taj način 'zaklao'. Taj me detalj bode u oči. Ne znam, nisam upućen u to kako se radilo na treninzima i pripremama, ali da su nam noge bile olovne u ključnoj utakmici, to jesu", Nazorova je analiza Eurobasketa iz hrvatskog kuta.

Uz poruku 'bilo bi dobro da sve skupa manje emotivno doživljavamo i da se uhvatimo zanata', dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni se čini da je naš najveći problem igra bez lopte. Kako u napadu, tako i u obrani, ne trpimo kontakt, nestanemo s terena čim se netko postavi malo čvršće. To su sve košarkaške stvari, osnovne stvari, to je problem s kojim se moramo suočiti i na tome raditi u svim klubovima i u svim selekcijama. Nama najviše nedostaje rada u bazi, nedostaje nam postavljena stručna piramida. Igrači koji mogu pratiti moderni košarkaški ritam moraju se rano selektirati. Nadam se da smo sada svjesni da nismo svjetski vrh i da moramo gledati kako drugi rade."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo