Čeka se odluka

IZNENAĐUJUĆE RJEŠENJE: Košarkaše će voditi izbornik stranac!?

Hrvatski košarkaški savez (HKS) u grozničavoj je potrazi za izbornikom koji će povesti reprezentaciju na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. U moru kandidata pojavilo se i jedno strano ime.

Za podsjetnik, Stručni savjet HKS-a na čelu s Dinom Rađom htio je da nacionalnu momčad nastavi voditi Velimir Perasović koji je bio izbornik i na lanjskom Europskom prvenstvu. No, predsjednik Perasovićeva kluba Laboral Kutxe Jose Querejeta odbacio je mogućnost puštanja svoga trenera, tako da se HKS našao u problemima.

Hrvat po majci

Bivši hrvatski izbornik Neven Spahija također je otklonio mogućnost preuzimanja reprezentacije, pa Rađa i društvo pokušavaju pronaći najbolje rješenje od preostalih kandidata. Dalmatinski portal tvrdi da se u takvoj situaciji u prvog favorita prometnuo talijanski stručnjak Andrea Trinchieri (47). Riječ je o aktualnom treneru njemačkog Bamberga i nekadašnjem izborniku Grčke.

Andrea Trinchieri
Andrea TrinchieriFoto: PETRAS MALUKAS/AFP

Trinchieri po majci vuče korijene iz Hrvatske, a navodno su predstavnici HKS-a već obavili razgovore s njim. Konačna bi odluka trebala biti poznata za nekoliko dana, a osim Trinchierija, među kandidatima su i Žan Tabak, Ante Nazor i Slaven Rimac.

Hrvatska će na kvalifikacijskom turniru za OI, od 4. do 9. srpnja u Torinu, igrati u skupini s Tunisom i domaćinom Italijom. U drugoj su skupini Grčka, Meksiko i Iran. Po dvije najbolje momčadi iz svake skupine idu u polufinale, a u Rio de Janeiro će samo pobjednik turnira.

Povratak na Net.hr