IZBORNIK PETROVIĆ O EUROBASKETU: / 'Neću reći da je cilj medalja, ali...'

Image

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović u srijedu je predstavio plan priprema za ovogodišnji Eurobasket, koji se održava od 31. kolovoza do 17. rujna.

25.1.2017.
14:59
VOYO logo

Na pripremama će sudjelovati 16 igrača, a njih 12 će putovati na EP. Pripreme počinju 20. srpnja u Svetom Martinu i odvijat će se u dva ciklusa. Reprezentacija će sudjelovati na tri pripremna turnira i na njima će igrati protiv Francuske, Litve, Slovenije i Ukrajine.

"Po četvrti puta sam na najdražoj trenerskoj klupi. Neću reći da je cilj medalja, ali želim da budemo pravi, besprijekorni u igri i ponašanju, i onda možemo daleko dogurati", kazao je Petrović na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik je naglasio tri prioriteta, da se zadrži kemija i atmosfera u momčadi koja je stvorena proteklog ljeta, da se zna hijerarhija u ekipi, odnosno da postoje dva lidera, Bojan Bogdanović i Dario Šarić, te da igramo dobru obranu.

Image
Image

"U nokaut fazi teško ćete zabiti 15 trica, ali dobra obrana vas može odvesti do pobjede", dodao je Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini Eurobasketa su Finska, Izrael, Rumunjska i Turska. Na EP sudjeluju 24 reprezentacije, koje su podijeljene u četiri skupine. Po četiri najbolje ekipe iz svake skupine izborit će osminu finala, a nokaut faza održat će se u Istanbulu.

Hrvatska će u prvom krugu igrati u rumunjskom Cluju, a sa nama u skupini C su Češka, Španjolska, Crna Gora, Rumunjska i Mađarska. Na početku nas čekaju dva lakša protivnika, Mađarska (1. rujna) i Rumunjska (2. rujna), a potom ćemo igrati sa Crnom Gorom (4. rujna), Španjolskom (5. rujna), te Češkom (7. rujna).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska se u osmini finala križa sa skupinom D u kojoj se nalaze Rusija, Srbija, Latvija, Turska, Belgija i Velika Britanija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo