IZBORNIK OTKRIO DA SU SKORO SVI NBA IGRAČI NAJAVILI ODLAZAK NA KVALIFIKACIJE: / Čeka se samo još jedan

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Momčadi će na kvalifikacijske turnire biti raspoređene po geografskom principu kako bi sva četiri turnira bila podjednako izbalansirana kvalitetom

15.11.2019.
16:06
Marin Tironi/PIXSELL
VOYO logo

Izvršni odbor Međunarodnog košarkaškog saveza (FIBA) dodijelio je Hrvatskoj domaćinstvo jednog od četiri kvalifikacijska turnira košarkaša za Olimpijske igre u Tokiju, koji će se održati od 23. do 28. lipnja u splitskoj Spaladium Areni, a preostala tri domaćina bit će Kanada (Victoria), Litva (Kaunas) i Srbija (Beograd), izvjestila je FIBA u petak.

Hrvatska reprezentacija je tako kao moguće suparnike izbjegla Srbiju, Litvu i Kanadu, a tko će biti protivnici izabranicima Veljka Mršića na turniru u Splitu bit će poznato nakon ždrijeba koji će 27. studenoga biti održan u sjedištu FIBA-e u švicarskom Miesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O takvom se ishodu ždrijeba oglasio izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Veljko Mršić.

Image
KOŠARKAŠI SE NAKON VIŠE OD 20 GODINA VRAĆAJU U SPLIT: /

Rađa iskoristio priliku pa odgovorio legendi i upozorio: 'Sjetite se što je bilo 2016.?'

Image
KOŠARKAŠI SE NAKON VIŠE OD 20 GODINA VRAĆAJU U SPLIT: /

Rađa iskoristio priliku pa odgovorio legendi i upozorio: 'Sjetite se što je bilo 2016.?'

Nedostaje jedan odgovor

"To je velika stvar za našu košarku. Poslije Eurobasketa 1989. godine, to je najjače i najvažnije natjecanje na hrvatskom teritoriju i treba ga iskoristiti za promociju košarke u toj regiji i cijeloj zemlji, a mi ćemo se potruditi odraditi svoje rezultatski", kazao je izbornik koji je malo smetnuo da se jedna od skupina Eurobasketa prije nekoliko godina igrala i u Hrvatskoj, piše portal Sportnet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro je što smo izbjegli druge domaćine, ali bit će tu još jakih ekipa, poput Grčke, Italije, Njemačke, Brazila. Sve su to odlične ekipe s dosta NBA igrača. Ne treba zanemariti ni iznenađenja sa Svjetskog prvenstva, Češku i Poljsku, koji stalno igraju zajedno i homogeni su."

Izbornik je istaknuo da su svi hrvatski igrači pozitivno odgovorili na pitanje o nastupu na kvalifikacijskom turniru osim Marija Hezonje. No očekuje da će i Hezonja ubrzo potvrditi nastup za reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što dobijemo, dobijemo. Kod kuće ćemo sigurno imati veliku podršku, ali morat ćemo biti prava močad i fizički spremni da se osjeti ta prednost. Nećemo imati previše vremena za pripreme, no neće ni ostali", dodao je Mršić.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Posljednja šansa za Hrvatsku

Momčadi će na kvalifikacijske turnire biti raspoređene po geografskom principu kako bi sva četiri turnira bila podjednako izbalansirana kvalitetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim četiri domaćina, pravo sudjelovanja u kvalifikacijama izborili su još: Slovenija, Češka, Poljska, Italija, Grčka, Rusija, Njemačka, Turska (Europa); Brazil, Venezuela, Portoriko, Dominikanska Republika, Meksiko, Urugvaj (Amerika); Novi Zeland, Kina, Južna Koreja (Azija i Oceanija); Tunis, Angola i Senegal (Afrika).

Hrvatska se za posljednja dva sudjelovanja na olimpijskim turnirima izborila upravo kroz kvalifikacijske turnire: 2008. godine su naši košarkaši u Peking otišli preko turnira u Grčkoj, a za OI 2016. u Rio de Janeiru su pobijedili Grčku i dvaput Italiju na turniru u Torinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo