CIRKUS U NBA: / Ivica Zubac igra totalnu košarku i radi dar-mar, Leonard ušao u povijest; Igrala su još dva Hrvata

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Kawhi Leonard ponovno je imao zapaženu noć u dresu Clippersa

8.11.2019.
7:28
Profimedia
VOYO logo

Trojica hrvatskih košarkaša izašla su na NBA parket u noći s četvrtka na petak po hrvatskom vremenu. LA Clippersi Ivice Zupca pobijedili su na svom parketu Portland Trail Blazers Marija Hezonje 101:107. Hrvatski centar rođen u Mostaru ponovno je započeo utakmicu u petorci svoje momčadi te je u dresu Clippersa za 19:57 postigao 15 poena uz 13 skokova, od toga 9 ofenzivnih i 4 defenzivna skoka.

Zubac je iz igre gađao 7-12, a slobodna bacanja 1:2. Na poluvremenu je Zubac na svom kontu imao 11 poena, 9 skokova i 2 blokade. Izjednačio je rekord karijere od 9 ofenzivnih skokova, a ostao je za tri skoka prekratak da izjednači osobni rekord u skokovima (16)...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
NBA LIGA KAZNILA POZNATOG TRENERA ZBOG NEDOSLJEDNOSTI: /

Ovo je nezamislivo kod nas, ali u Americi takvo što - ne prolazi!

Sažetak utakmice možete vidjeti - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlično prvo poluvrijeme Zupca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj četvrtini utakmice, prilikom rezultata 7:6 za Portland odlično je reagirao u napadu, skočio, uzeo loptu pokraj dva suparnička košarkaša i od table zabio. To možete vidjeti - OVDJE.

Zubac počeo u petorci, Hezonja ušao s klupe

Ove je sezone na prosjeku od 8.9 poena, 6.0 skokova i 0.5 dodavanja u devet utakmica u koliko ih je do sad u sezoni nastupio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Marija Hezonje, on je ušao u igru s klupe i igrao 24:42 minute, te za to vrijeme ostvario učinak od 2 poena uz 5 skokova (od toga 4 defenzivna), te jednu osvojenu i izgubljenu loptu. Najbolji igrač utakmice bio je prošlogodišnji MVP finala i jedan od najboljih košarkaša svijeta Kawhi Leonard. On je za 33:23 ubacio 27 poena uz 13 skokova i 4 dodavanja. U posljednjoj četvrtini Leonard je ubacio 18 i tako pogurao svoju momčad do slavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je ovo njegova peta ovosezonska domaća utakmica u kojoj je ostvario najmanje 25 poena. Tako je postao prvi NBA igrač koji je postigao najmanje 25 poena u svakoj od tih 5 domaćih susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarić ubacio 9 poena

Odlično ga je pratio Lou Williams s 26 poena, 8 asistencija i 3 skoka. Najbolji u redovima poražene momčadi bili su CJ McCollum i Damian Lillard, svaki po 22 poena. Što se tiče Williamsa, pogledajte OVDJE kako je majstorski pogodio tricu za totalni triler.

Phoenix Darija Šarića je na svom parketu izgubio od Miami Heata 124:108. Hrvatski reprezentativac startao je u petorci momčadi iz Arizone i za 29:09 postigao 9 poena uz 4 skoka i dva asista. Centar Aron Baines bio je najefikasniji među Sunsima s 23 poena, branič Devin Booker zabio je 22, dok je Kelly Oubre Jr. ostvario učinak od 15 poena uz 3 asistencije i 2 skoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jimmy Butler utrpao 34

Prvo ime utakmice bio je igrač Blazersa Jimmy Butler koji je za 33:58 zabio 34 poena uz 5 skokova i 4 dodavanja. Slovenski veteran Goran Dragić ušao je s klupe i pomogao svojim suigračima u Portlandu s 25 poena, 6 skokova i 4 asistencije. Od preostalih susreta koji su odigrani (ukupno ih je odigrano 4 ).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aldridge zabio 39 koševa

San Antonio Spurs su sa 121:112 nadigrali Oklahoma City Thunder, a LaMarcus Aldridge je za pobjedu svoje momčadi, prvu nakon dva poraza, zabio 39 koševa, najviše ove sezone. Najbolji pojedinac u redovima Oklahome bio je Danilo Gallinari sa 27 poena.

Luka Šamanić nije ulazio u igru za San Antonio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnjoj utakmici igranoj sinoć Boston Celtics su uvjerljivo sa 108-87 nadigrali Charlotte Hornetse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Rezultati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Charlotte Hornets - Boston Celtics 87:108 San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder 121:112 (Luka Šamanić nije ulazio u igru za San Antonio Spurse) Phoenix Suns - Miami Heat 108:124 (Dario Šarić je odigrao 29 minuta za Phoenix, zabio je devet koševa i upisao četiri skoka, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu) LA Clippers - Portland Trail Blazers 107:101 (Ivica Zubac je igrao 20 minuta za LA Clipperse, zabio je 15 koševa i upisao 13 skokova, jednu asistenciju, jednu ukradenu loptu i dva bloka; Mario Hezonja je igrao 25 minuta za Portland, zabio je dva koša i upisao pet skokova i jednu ukradenu loptu)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo