IGRAČ KAKAV IM JE BAŠ TREBAO: / Washington Wizardsi pojasnili zašto su uzeli Bojana Bogdanovića

Image
Foto: AFP, JEFF ZELEVANSKY
23.2.2017.
8:48
AFP, JEFF ZELEVANSKY
VOYO logo

Omjerom 9-47 najslabiju momčad NBA lige, ali i ulogu startera u njoj, Bogdanović je zamijenio trenutačno trećeplasiranim klubom Istočne konferencije najjače košarkaške svjetske lige, no izglednim se čini da je doveden ondje da bude snaga s klupe.

Što Wizardsi dobivaju? Bogdanović je za Netse odigrao ukupno 212 utakmica (121 kao član početne petorke) pri čemu je prosječno bilježio 11,2 poena, 3,1 skok i 1,2 asistencije po utakmicama u kojima je igrao 25,7 minuta u prosjeku. Aktualna sezona njegova je najbolja pa mu nakon 55 odigranih susreta brojke iznose 14,2 ubačenih koševa, 3,6 uhvaćenih lopti i 1,6 asistencija u prosječno odigranih 26,9 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Washington ga želi zadržati

Prema pisanju CSN Mid-Atlantica odgovor na pitanje 'zašto Bogdanović?' mogao bi biti ovakav:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Prosječno postiže 14,2 poena i šutira s 35,7 posto precizonosti za tricu. Učinkovitost bi mu se trebala popraviti sad kad oko sebe ima bolje igrače kao što su John Wall i Bradley Beal. Uzme li se u obzir i problematičan desni kuk Otta Portera, Bogdanović je i vše nego sposoban zamijeniti ga u startnoj postavi.'

Isti izvor navodi kako je svakako plus i to što Bogdanovićova cijena nije velika (3,6 milijuna američkih dolara za posljednju godinu trogodišnjeg uvodnog ugovora), ali dodaje, pozivajući se na izvore, i da su Wizardsi ovaj potez napravili gledajući i prema budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'To znači da su optimistični u pogledu produljivanja s njim. Budući da su se odrekli izbora prvog kruga drafta, gotovo da su i obvezni to napraviti kako bi im se posao isplatio', zaključuje se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dimenzija više

Washington Post cijeli posao naziva poslom osnaživanja klupe, a što se Wizardsa tiče njima je upravo to i potrebno budući da su predzadnja momčad u poretku njih 30 u ligi po učinkovitosti igrača koji nisu starteri. Iz Brooklyna pristigli Bojan Bogdanović i Chris McCullough za koje se Washington odrekao Marcusa Thorntona, Andrewa Nicholsona i prvog izbora nadolazećeg drafta trebali bi riješiti taj problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bojan je vrlo dobar šuter i talentirani napadač čija nam svestranost dodaje dimenziju više. Dokazani je starter koji će nam dati dodatnu energiju s klupe i omogućiti nam kreativnost u slaganju postava", misli glavni menadžer kluba Ernie Grunfeld.

"Napravili smo dobre poslove. Nažalost izgubili neke suigrače, ali to je poslovna strana ovoga. Bit ćemo dobri, nadam se da će nam novi igrači pomoći. Bogdanović? Mislim da nam je nekoliko puta zakucao. Uzbuđen sam. Svestran je u igri i mislim da nam može pomoći napadački i obrambeno. Vjerujem da će se pokazati kao dobar igrač za nas", smatra Bradley Beal, jedna od napadačkih uzdanica momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo