Bravo! Hrvatskoj se smiješi još jedna velika medalja!

Hrvatski košarkaši do 20 godina starosti izborili su polufinale Europskog prvenstva koje se od 8. do 20. ovog mjeseca igra u Grčkoj.

Mladi hrvatski košarkaši bili su uvjerljivo bolji od svojih grčkih vršnjaka, kojima nije pomogla ni prednost domaćeg parketa. Hrvatska je polufinale izborila uvjerljivom pobjedom 82-68.

Apsolutni junak pobjede bio je Filip Bundović, koji je zatrpao grčki koš s 27 poena i sedam skokova. Iz igre je gađao 3-3 za dvicu, 6-8 za tricu i 3-4 s crte slobodnog bacanja. Zanimljivo, do ove je utakmice bio na prosjeku od svega devet poena po susretu. Odličan je bio i Karlo Žganec koji je pridodao 14 poena, osam skokova i četiri asistencije, dok je Dominik Mavra ubacio 17 koševa.

Kyprianos Maragkos predvodio je Grke s 16 poena, osam skokova i asistencijom.

Grci su se držali jedino u prvoj četvrtini u kojoj su zaostajali svega pola koša (16-15), no nakon toga je Hrvatska počela igrati raznovrsnije i efikasnije u napadu, a ključna je bila treća dionica koju su naši košarkaši dobili s 21:11.

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Španjolske, koja je iznenadila Francusku i slavila s 50:46. Drugi polufinale čine Srbija i Turska.

Povratak na Net.hr