Kakva drama: Hrvatska slavila u ludoj završnici!

Hrvatski su košarkaši pobijedili Ukrajinu u Kijevu 80:79 u svom drugom nastupu u C-skupini kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se krajem idućeg ljeta igrati u Sloveniji. I to kako!

21.8.2012.
20:48
VOYO logo

Koš odluke, i to za tri poena, pogodio je najbolji hrvatski strijelac Bojan Bogdanović šest sekundi prije isteka vremena u produžetku. Nakon toga, sa zvukom sirene, Oleksij Pečerov nije uspio realizirati pokušaj polaganja za pobjedu domaće momčadi.

Tricu za pobjedu Bogdanoviću je omogućio Dmitro Zabirčenko promašivši drugo slobodno bacanje 18 sekundi prije kraja utakmice. Da je uspio, imali bi Ukrajinci tri koša prednosti. Ovako su ostali na 79:77. Loptu je pod hrvatskim košem uhvatio Damir Markota, a Bogdanović potom ubacio drugi put iz svoga sedmog pokušaja za tricu za važnu, drugu pobjedu u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vrlo izjednačenoj utakmici Hrvatska je imala priliku riješiti pitanje pobjednika u samoj završnici četvrte četvrtine. Roko Ukić iznudio je prekršaj pri pokušaju šuta dvije sekunde prije kraja utakmice, pri rezultatu 69:69. Promašio je kapetan, međutim, oba slobodna bacanja.

Bogdanović je bio najbolji igrač u hrvatskim redovima s 20 koševa (5-13 šut iz igre), pet asistencija i tri skoka. Najbolje su ga pratili Krunoslav Simon s 15 koševa, sedam skokova i dvjema asistencijama, te Damir Markota s 14 koševa, šest skokova, trima asistencijama i trima osvojenim loptama. Nije Markota izgubio niti jednu loptu, a i iz igre je gađao 5-7, što znači da je po valorizacijskom indeksu bio najkorisniji pojedinac u sastavu Jasmina Repeše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajince je spomenuti Pečerov predvodio s 11 koševa i osam skokova. Treći nastup Repešine izabranike očekuje u petak u Hrvatskoj protiv Mađarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo