HRVATSKA KOŠARKA TRAŽI IZBORNIKA, A TO NEĆE BITI ON: / Velimir Perasović odbio klupu izabrane vrste

Image
Foto: AFP, JOHN MACDOUGALL

Izborničku dužnost Perasović je već obnašao 2015. godine

12.4.2018.
19:30
AFP, JOHN MACDOUGALL
VOYO logo

Seniorsku reprezentaciju hrvatskih košarkaša u funkciji izbornika Velimir Perasović preuzeo je u ožujku 2015. godine i tu ulogu obnašao do kraja razočaravajućeg Eurobasketa iste godine. Novi mandat ga ne zanima, a bio mu je ponuđen.

Potvrdio je to Perasović za Sportklub kazavši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, ja neću biti izbornik zato jer želim biti trener u klubu i raditi u klubu svakodnevno. Jednostavno ne mogu sebe vidjeti da radim od akcije do akcije, tako da ja tu nisam u konkurenciji."

HKS ga je kontaktirao

Upitan jesu li čelnici Hrvatskog košarkaškog saveza s njim razgovarali na tu temu priznao je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istu stvar sam im rekao kao i vama."

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

17.08.2016., Rio de Janeiro - Olimpijske igre Rio 2016. Kosarkaska utakmica, cetvrtfinale Hrvatska - Srbija. Bojan Bogdanovic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Trenutačno se Hrvatska nalazi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo kojem će domaćin biti Kina i to u nezavidnom položaju zbog čega je klupu morao napustiti Ivica Skelin koji nije mogao računati na nositelje igre. Upitan može li Hrvatska do svjetske smotre košarkaška, Perasović je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno će ovisiti o tome koji će igrači igrati u tim kvalifikacijama, jer činjenica je da mi nemamo toliku širinu igrača kad nam ključni igrači ne igraju da mi to možemo lagano prebroditi. Španjolci stave igrače koji igraju u ACB ligi, koji imaju 35, 36 godina koji su kvalitetni, koji znaju igrat košarku i koji su bili nekad u reprezentaciji i oni to bez problema prebrode. Isto tako Srbija, i njima se dogodi neki neočekivani poraz, jer ne možeš ti toliko igrača zamijeniti. Mi nemamo taj bazen toliki da možemo te igrače koji igraju u NBA ligi zamijeniti tako lagano, i ukoliko oni ne budu igrali te kvalifikacije i dalje ćemo se mučiti s Mađarima, Poljacima."

Šansa postoji

"Može nam se dogoditi da igramo te kvalifikacije s Talijanima i da izgubimo, jer Talijani imaju odličnu momčad. Po meni je vrlo teško sad tu nešto prognozirati i kažem dok postoji zadnja šansa treba se boriti. Evidentno je da postoji, jer nisu ni to nepobjedive reprezentacije da ih se ne može pobijediti i treba ulaziti svaku utakmicu s ciljem da se pobijedi, nema tu puno filozofiranja", zaključio je Perasović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo