HRVATSKA JE U FINALU EUROPSKOG PRVENSTVA: / Mladi košarkaši pobijedili Francuze i jure prema zlatu

Image
Foto: FIBA

Hrvatska je u polufinalu Europskog prvenstva za košarkaše do 16 godina pobijedila Francusku rezultatom 65-58 i tako izborila finale koje se održava u Novom Sadu

17.8.2018.
19:59
FIBA
VOYO logo

Hrvatska reprezentacija košarkaša do 16 godina borit će se za zlatno odličje na Europskom prvenstvu u Novom Sadu, gdje su naši kadeti u petak u polufinalu pobijedili vršnjake iz Francuske sa 65-58 (16-12, 21-19, 17-12, 11-15).

Izabranici Milana Karakaša bili su nadmoćni većim dijelom utakmice, imali su u završnici treće četvrtine i 14 koševa prednosti koju su uspjeli obraniti u posljednjih deset minuta, iako su Francuzi, ponajviše zahvaljujući preciznom vanjskom šutu, došli i na samo tri poena zaostatka (57-54).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika pobjeda za još veći uspjeh

No, u završnici su hrvatski košarkaši pokazali mirnoću i izborili mjesto u finalu u kojem će im suparnici biti bolji iz polufinalnog dvoboja Turske i Španjolske. Najzaslužniji za pobjedu nad Francuzima bili su Roko Prkačin sa 21 košem i 15 skokova, kapetan Matej Bošnjak koji je ubacio 16 poena uz 11 skokova, Boris Tišma je postigao 14, koševa, a Ivan Perasović 13.

Bit će to četvrto finale za Hrvatsku u ovom uzrastu, a u dosadašnja tri finalna nastupa hrvatski kadeti su sva tri puta osvajali zlatno odličje. Finale u Novom Sadu je na rasporedu u subotu, s početkom u 20.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo