VIDEO: / Hrvatska poslala fantastičnu poruku navijačima uoči SP -a

U posljednjoj provjeri uoči Svjetskog prvenstva u Španjolskoj hrvatska košarkaška reprezentacija svladala je Litvu rezultatom 94:80 (25:12, 22:26, 28:23, 19:19).

26.8.2014.
21:45
VOYO logo

Hrvatska je bolje otvorila susret. Petorka Tomić, Lafayette, Bogdanović, Šarić i Simon odlično se nadopunjavala na parketu, Hrvatska je u prvoj četvrtini imala vodstvo od 21:5. Europski doprvak Litva, momčad koja nas je pregazila u polufinalu Europskog prvenstva u Sloveniji prije godinu dana, izgledala je izgubljeno u prvoj četvrtini.

Da stvar za Litavce bude gora, u prvoj četvrtini su ostali i bez Kalnietisa koji je ozlijeđenog ramena napustio dvoranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/rfxN7f-JC18

U drugoj četvrtini izbornik Hrvatske Jasmin Repeša na parket je izveo drugu petorku koja se nije najbolje snašla. Litva je na krilima Lavrinoviča smanjila zaostatak, da bi se na poluvrijeme otišlo s +9 za Hrvatsku (47:38).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/r6gehwqujjk

Drugo poluvrijeme je donijelo potpuno buđenje Litve koja je došla na 52:46. Međutim, sreća Litavaca nije bila dugog vijeka. Šarić i Bogdanović su vratili poletnost u igru, Simon je dao svoj doprinos s vanjskih pozicija, isto kao i Bogdanović koji je u trećoj četvrtini pogodio tri trice. Stoga je treća četvrtina završila rezultatom 75:61.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjoj četvrtoj četvrtini Repeša je priliku dao mladom Hezonji koji će u Španjolskoj pri puta u karijeri osjetiti jedno veliko reprezentativno seniorsko natjecanje. Litva se pokušala vratiti u život, došli su na - 8, ali naši košarkaši nisu dopustili da pripremni ciklus završe porazom. Ostali su koncentrirani i u obrani, i u napadu, i stvar je bila riješena. Najbolji strijelac dvoboja bio je Bojan Bogdanović s 24 poena, dok je u redovima poraženih najviše pokazao Mačiulis ubacivši 20 poena.

Vrijedi naglasiti kako je naša izabrana košarkaška vrsta ovaj pripremni period završila omjerom 6-3. Posebno je jaka ova pobjeda protiv Litve, reprezentacije koju nismo svladali 9 godina, još od 2005. Nadamo se da su se naši sad skroz uigrali, da je to - to! Nakon dugog niza godina u kojima je Hrvatska reprezentativna košarka dotakla samo dno, prošle godine se u Sloveniji konačno upalilo "svjetlo u tunelu" za ovaj sport koji je nekad bio ponos Hrvatske. Nadamo se da će to "svjetlo" ponovo zasvijetliti u Španjolskoj. Jer, ova nacija je gladna košarkaških uspjeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arena Zagreb. Gledatelja: 8.500. Suci: Dubravko Muhvić, Alfred Jovović i Tomislav Hordov (svi Hrvatska).

HRVATSKA: Tomić 7, Andrić, Lafayette -, Bogdanović 24, Šarić 16, Rudež 10, Ukić 2, Simon 12, Markota 4, Hezonja 4, Žorić 12, Babić 3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LITVA: Pocius 2, Kalnietis -, D. Lavrinovič 15, Mačiulis 20, Seibutis -, K. Lavrinovič -, Jankunas 2, Valančiunas 16, Kuzminskas 2, Motiejunas 6, Vasiliaskuas 15, Jasaitis 2.

"Željeli smo pokazati da hoćemo, znamo i možemo, da smo složna momčad, a na trenutke smo izgledali na terenu i bolje nego što sam očekivao", rekao je hrvatski košarkaški izbornik Jasmin Repeša nakon pobjede od 94:80 nad Litvom u uvertiri pred odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je to izgledalo solidno, a na momente i jako dobro. Nedostaje nam još kontinuiteta u obaveznom dijelu. Neke nam se stvari ne smiju događati. No, rezultatom i onime što smo pokazali ne možemo biti nezadovoljni. Na Svjetsko prvenstvo odlazimo spremni i odlučni da napravimo nešto veliko", istaknuo je izbornik Repeša.

Izbornik Litve Jonas Kazlauskas bio je šokiran ozljedom svog prvog razigravača i kapetana reprezentacije Mantasa Kalnietisa, koji će zbog iščašenja desnog ramena propustiti nastup na Svjetskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na početku priprema smo izgubili još jednog playmakera sad još i ovo. Ne mogu vam ništa reći o utakmici", rekao je litavski izbornik.

Pred svlačionicom hrvatske reprezentacije vladalo je odlično raspoloženje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, dobro smo se branili, pa smo u kontrama postizali lagane koševe. Ukupno gledano, igra i atmosfera u Areni bili su sjajna najava za Svjetsko prvenstvo. Nadam se dobroj igri i u Španjolskoj. Još kad bi dobili domaćinstvo Europskog prvenstva, bilo bi odlično. Sad su naši u Savezu na redu da nešto izlobiraju“, izjavio je najbolji strijelac dvoboja Bojan Bogdanović.

"Španjolci i Amerikanci su nešto ispred nas ostalih, ali mi se bez problema možemo nositi sa svima. Ova je utakmica pokazala da smo i fizički na odličnoj razini, igrali smo odlično u oba smjera. Bit će super ponovimo li ovakvu igru na Svjetskom prvenstvu", rekao je Dario Šarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Žorić je vodio tešku bitku pod košem s Jonasom Valančiunasom.

"Opet smo pokazali da je atmosfera u momčadi odlična, što je važno uoči velikih natjecanja. Zadovoljan sam svime što smo odigrali, jer smo pokazali da imamo puno igrača koji sami mogu odlučiti utakmicu. No, mi smo najsretniji kad 12 igrača donese pobjedu", zaključio je Žorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo