VELIKI TALENT

HRVAT ODUŠEVIO AMERIKANCE: ‘On je novi Kukoč, definitivno je najimpresivniji rookie’

Jonathan Tjarks, specijalizirani NBA analitičar, u tekstu za The Ringer pohvalio je jednog od najtalentiranijih hrvatskih košarkaša Dragana Bendera koji se sprema za prvu NBA sezonu u dresu Phoenix Sunsa.

Sjajni 18-godišnji krilni centar oduševio je Amerikance. Jonathan Tjarks, specijalizirani NBA analitičar, u tekstu za The Ringer istaknuo je kako je Bender najimpresivniji rookie koji igra ljetnu NBA ligu u Las Vegasu.

DRAGAN BENDER I DALJE U FOKUSU: Hrvatski košarkaški dragulj odigrao i drugu utakmicu za svoje Phoenix Sunse

Najveća priča Sunsa

“Najveća priča u Phoenix Sunsima je Dragan Bender, izrazito talentiran košarkaš, od kojeg se tek, s obzirom da će 17. studenog napuniti tek 19 godina, očekuju prave stvari i vrhunske igre. Visok je 2.16 i borit će se za minutažu s Alanom Williamsom te Marquesom Chrissom. Odlično razumije igru i budućnosti samo može još napredovati. Veći je od Bena Simmonsa te bolji šuter od Brandona Ingrama. On je, definitivno, najimpresivniji rookie kojeg sam vidio u Vegasu. Usporedio bih ga sa Tonijem Kukočem i Mike Dunleavy Jr.”, napisao je Tjarks i dodao:

“Bender, koji je krilni igrač s visinom centra, daje u napadu nevjerojatnu fleksibilnost. Bolji je šute i od Bena Simmonsa i Brandona Ingrama. Svojom kvalitetom dati će Sunsima puno mogućnosti u napadu. Da, on je najimpresivniji rookie u Las Vegasu kojeg sam gledao”.

Povratak na Net.hr