HEZONJIN KLUB ISTOVREMENO NA VRHU I DNU: / Knicksi ispred svih, a evo što za NBA ligu znači LeBron James

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Prosječna vrijednost NBA momčadi iznosi 1.9 milijardi dolara

7.2.2019.
11:57
AFP
VOYO logo

Iako su prema učinku u ovoj sezoni trenutačno najlošija momčad u NBA ligi sa 10 pobjeda i 43 poraza, New York Knicksi su prema poslovnom magazinu Forbes ponovno najvredniji klub u američkoj profesionalnoj košarkaškoj ligi.

Vrijednost im je u porastu

Forbes je objavio kako je aktualna vrijednost Knicksa četiri milijarde dolara što je porast od 11 posto u odnosu na prošlu godinu. Na porast vrijednosti nisu utjecali rezultati, jer su Knicksi, za koje nastupa i Mario Hezonja, posljednji put u doigravanju nastupili još 2013. godine, već renovacija dvorane Madison Square Garden koja je omogućila nove izvore prihoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispred Lakersa i prvaka

Iza Knicksa po vrijednosti slijede Los Angeles Lakersi (3.7 milijarde dolara), pa aktualni prvaci Golden State Warriorsi (3.5 milijarde dolara), dok krug najvrednijih pet klubova zatvaraju Chicago Bullsi (2.9 milijarde dolara) i Boston Celticsi (2.8 milijarde dolara).

LeBronov učinak

Jedina momčad koja je lani poslovala s gubitkom je prošlosezonski finalist Cleveland. Gubitak najboljeg igrača LeBrona Jamesa prošloga ljeta utjecao je i na pad vrijednost Cavsa za četiri posto pa su oni skliznuli sa 15. na 25. mjesto među 30 klubova, a njihova vrijednost procjenjuje se na 1.28 milijardi dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Forbesu, prosječna vrijednost NBA momčadi iznosi 1.9 milijardi dolara, što je porast od 13 posto u odnosu na lani, a u posljednjih pet godina se prosječna vrijednost NBA momčadi povećala za tri puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo