SJEĆANJE

[FOTO] EMOTIVNI OPROŠTAJ DINE RAĐE OD MUSTAFE NADAREVIĆA: Našem košarkašu teško je pao odlazak legende

Svog susreta s Nadarevićem prisjetio se i naš legendarni košarkaš Dino Rađa

Nakon duge i teške bolesti u 77. godini umro je je glumac Mustafa Nadarević, potvrđeno je u nedjelju medijima iz kruga obitelji. Karijeru je počeo u Zagrebačkom kazalištu mladih, a od 1969. do odlaska u mirovinu 2011. glumio je u zagrebačkom HNK.

Glumio je i u Dramskome kazalištu Gavella, Kerempuhu, riječkom i splitskom HNK-u te na Dubrovačkim ljetnim igrama i na Splitskom ljetu. Publika će ga pamtiti i po brojnim ulogama u televizijskim filmovima i serijama, a posebno će ga pamtiti i navijači Hajduka, kao i sam klub po ulozi inženjera Duje u “Velom mistu”, scenarista Miljenka Smoje.

I Rađa mu odao počast

U seriji snimanoj od 1979. do 1981. godine Nadarević je u liku Duji utjelovio braću Luku i Fabijana Kaliternu, jednog od osnivača Hajduka. Inženjer Fabijan Kaliterna bio je jedan od studenata koji su donijeli “balun” u Split, a Nadarević je maestralno odglumio tu, Splićanima, vrlo značajnu ulogu.

Svog susreta s Nadarevićem prisjetio se i naš legendarni košarkaš Dino Rađa, a njegov emotivni status s Facebooka prenosimo u cijelosti.

“Umra je Inžinjer Duje. Naravno da je umra Mustafa Nadarević, ali svima nama koji živimo Hajduk umra je lik koji je tako dobro odigra ulogu osnivača kluba. Tu je zacementira svoju legendu u mojoj glavi. Moga je sto Izeta odglumit i ko zna šta još, ali inžinjer Duje je unikatna uloga vridna zlata. Uz to san ga ima priliku upoznat. Tako dobar lik, normalan i topao da se zaljubiš u njega odma. Počivaj u miru, a tvoja legenda ostaje besmrtna. **ben ti ovu godinu. Aj završi više”, napisao je Rađa.

Povratak na Net.hr