PONOSNI IZBORNIK

EUFORIJA U SRBIJI: ‘Ovi igrači su ratnici i pobjednici! Ali Slovenija je ipak najbolja i apsolutni je favorit’

Nije skrivao euforiju srpski izbornik Aleksandar Đorđević nakon što se njegova reprezentacija plasirala u finale Europskog košarkaškog prvenstva, pobijedivši u istanbulskom polufinalu Rusiju s 87-79.

Treći je to finala za Srbiju pod Đorđevićevim vodstvom, posebno velik kad se uzme u obzir da je reprezentacija došla na Eurobasket bez nekolicine zvijezda.

DRAMATIČNA UTAKMICA U ISTANBULU: Srbi u neizvjesnoj završnici slomili Ruse za finale protiv Slovenije

‘Slovenija puna fizike, vica, ljepote’

“Moj ponos i neizmjerna zahvalnost ovim momcima koji nose dres reprezentacije i svima koji su dali doprinos zajedničkom uspjehu. Ovih 12 momaka nisu propustili nijedan trening otkad smo se skupili. Imali su veliku želju, veliku posvećenost radu, spremni da kroz sve to prihvate i teške dane da bi došli do ovoga. Igrači imaju najveću zaslugu za ovo, napravili su takvu kemiju među sobom. Oni su ratnici i pobjednici”, rekao je Đorđević za B92.

U nedjeljnom finalu Srbiju čeka senzacionalna Slovenija koja je u četvrtak deklasirala Španjolsku s 92-72.

“Igramo protiv najbolje ekipe na prvenstvu. Igraju fenomenalnu košarku, punu talenta, tehnike, fizike, vica, ljepote… Na nama je da svim načinima odgovorimo na to. Nisu izgubili nijednu utakmicu. Najspremnija su ekipa na prvenstvu. Imaju iznimne atlete na vanjskim pozicijama. Igraju razigrano, sigurno, poletno. Oni su apsolutni favoriti”, dodao je Đorđević.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr