Zubčić, koji karijeru nastavlja u NBA razvojnoj ligi, za Telegram govori o Mršiću i izbacivanju iz Cedevite

'Na trenerovu odluku ja nisam mogao utjecati', kaže Zubčić

06.10.2015., Dom sportova, Zagreb - 03. kolo ABA lige, KK Cedevita - KK Cibona. Trener Cedevite Veljko Mrsic, Tomislav Zubcic. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Otpisani cedevitaš Tomislav Zubčić ima novi klub. Ovaj 25- godišnji Zadranin karijeru će nastaviti u razvojnoj NBA ligi u momčadi Oklahoma City Blue.

“Od kada sam 2012. draftiran trudim se svim silama doći u priliku zaigrati u najjačoj ligi svijeta. Odlučio sam se na ovaj potez jer mislim da je ovo idealna prigoda da se nametnem ljudima iz Oklahoma City Thundera i da me bolje upoznaju. D-league je svake godine kvalitetnija i puno talentiranih igrača pokušava pokazati svoj talent u toj ligi”, kazat će Zubčić za Telegram.

No, nešto prije manje od dva mjeseca, trener Cedevite Veljko Mršić ga je izbacio iz momčadi. Mršić je naveo kako je Zubčića izbacio iz disciplinskih razloga, nije htio navesti što se točno dogodilo jer, kako je on to objasnio, “to je stvar svlačionice”.

Za primjer svima

06.10.2015., Dom sportova, Zagreb - 03. kolo ABA lige, KK Cedevita - KK Cibona. Tomislav Zubcic, Marin Rozic. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
PIXSELL

Trener hrvatskog prvaka bio je razočaran odnosom nekih svojih igrača u susretu 7. kola ABA lige protiv Zadra koji su se, prema njegovim riječima, prije utakmice “zafrkavali kao da igraju zatvoreni susret protiv nekog trećeligaša”. Mršić je izgubio živce, a na tapeti se našao Zubčić kojeg je izbacio kao primjer svima.

Naravno, Mršiću je očito još od prije smetalo Zubčićevo ponašanje, a posebno su mu zasmetale dvije stvari koje su bile kap koje su prelile čašu. U utakmici protiv Limogesa, kod rezultata 80-82, Zubčić je uputio nerezonski šut iz okreta, iako je bilo dovoljno vremena da se odigra izrađeni napad. A trzavice na klupi između trenera i Zubčića pred kraj utakmice sa Zadrom odvele su situaciju u nepovrat. Cedevita i Zubčić na kraju su se sporazumno rastali.

Što se točno dogodilo s trenerom Mršićem, zašto ste izbačeni iz momčadi?

Dogodilo se to da je to bila trenerova odluka na koju ja nisam mogao utjecati.

Moja bivša momčad je generacijski jako slična tako da je normalno očekivati da ćemo koji put nabaciti šalu. Ova zbog koje sam navodno izbačen nije bila moja tako da sam ja i dalje čistog obraza po tom pitanju

Mršić je kazao kako za njega to nije bila laka odluka, ali ju je morao donijeti za dobrobit momčadi jer mu se neke stvari nisu sviđale.

Trener je svoju odluku donio i tu se nema što više reći. Moja i njegova suradnja je bila dugogodišnja, kao prvi trener i kao pomoćni trener. Tzv. trzavice su samo reakcije u utakmici koje su sastavni dio košarke i koje viđamo svakodnevno.

Mršića je jako zasmetala previše vesela atmosfera uoči sraza protiv Zadra.

Pa moja bivša momčad je generacijski jako slična tako da je normalno očekivati da ćemo koji put nabaciti šalu. Ova zbog koje sam navodno izbačen nije bila moja tako da sam ja i dalje čistog obraza po tom pitanju.

13.06.2015., KC Drazen Petrovic, Zagreb - Cetvrta utakmica zavrsnice doigravanja Prvenstva Hrvatske, KK Cibona - KK Cedevita. Tomislav Zubcic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
PIXSELL/PIXSELL

Protiv Limogesa ste imali onaj šut sa sedam metara iz okreta u posljednjem napadu Cedevite na minus dva, Mršiću se to nije svidjelo. Što Vam je kazao nakon utakmice?

Taj šut je bio ishitren, ali upućen u najboljoj namjeri. Nažalost, nije ušao i to je moja krivica. Složili smo se poslije toga da nisam trebao uzeti taj šut i trener mi je dao podršku u vidu pametnije odluke sljedećeg puta.

Cedevita je priča koja je iza mene

Kako su ostali u Cedeviti reagirali na Vaše izbacivanje iz momčadi?

Nitko nije reagirao kad se to dogodilo.

Nakon svega, kako se osjećate? Kako gledate na cijelu situaciju, na Vašu igru i epizodu u Cedeviti?

Gledam to kao na priču koja je iza mene. Ja sam profesionalac i moram ići dalje. Moje dvije sezone u Cedeviti bile su zadovoljavajuće, prvenstveno što se tiče rezultata. Mogu reći da sam dao svoj doprinos u svih pet trofeja koje je klub prikupio i drago mi je što sam bio dio povijesti kluba koji raste svake sezone sve više i više.

Biste li se vratili jednog dana u Cedevitu?

Pa treba vidjeti što će budućnost donijeti, ali sigurno je da bi mi bilo drago znati da postoji interes.