DVIJE POBJEDE ZAMASKIRALE DOJAM: / Izbornik Petrović nije zadovoljan onime što pružaju njegovi igrači

Image
Foto: AFP
3.9.2017.
11:58
AFP
VOYO logo

Prokomentirao je izbornik susret protiv Rumunjske i najavio nadolazeće dvoboje u kojima od igrača koje vodi očekuje više.

"Opet neobjašnjiv ulazak u utakmicu, laganih 10-0 za Rumunjsku da bi potom, nakon timeouta i nakon par rotacija ušli u onu radnu temperaturu koju moramo imati kad se igraju ovakve utakmice. Tog trenutka smo napravili 26-2 i usmjerili smo utakmicu u smjeru u kojem smo htjeli da bude, ali to smo ipak htjeli napraviti otpočetka. Prema tome, zadovoljan sam s dvije pobjede, ali nisam zadovoljan načinom kako igramo", prenosi službena internetska stranica Hrvatskog košarkaškog saveza riječi Petrovića koji dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HRVATSKA LOŠE POČELA, PA NAPRAVILA ŠOU U CLUJU! /

Ova majstorija Šarića raspametila je Rumunje

Image
HRVATSKA LOŠE POČELA, PA NAPRAVILA ŠOU U CLUJU! /

Ova majstorija Šarića raspametila je Rumunje

'Strašno je puno nervoze'

"Na to kad će se postići radna temperatura odgovorit ćemo nakon sljedeće dvije utakmice jer mislim da u sljedeće dvije utakmice treba pokazati gdje smo, na kojem broju okretaja. Ovog trenutka smo sigurno razmišljali da budemo tu gdje smo sada što se tiče aspekta dvije pobjede. Međutim, sasvim sigurno da je strašno puno nervoze. Praktički mi jesmo u osmini finala, ali definitivno moramo ganjati tu kompaktnost jer ono što ćemo napraviti, sutra im moramo pokazati te očigledne stvari koje nas režu. Zašto govorim o ovim stvarima, primili smo dva puta po 58 poena. Zato što nas u nekakvom kvalitetnom agresivnom stanju drže sitne stvari – kontrola skoka, kontrola picka… Te stvari kad se dogode, onda krene nervoza i zbog toga što možda nisi spreman krene još jedan dodatni dio na terenu. Jednostavno što se tiče kolektivne igre, moramo biti kvalitetniji."

"Zadovoljni smo onim što je odradio Popović, ali bez pravog Ukića 10. rujna ne znam kolike su nam šanse, ovog trenutka vraćamo Roka Ukića. Trošim određenu minutažu da Roko uhvati ritam. Marko Tomas je tu, a danas sam procijenio da ga apsolutno neću koristiti jer mislim da mu trebaju dva dana odmora jer će igrati protiv Crne Gore i Španjolske", zaključio je Petrović s kojim se slaže i povratnik u reprezentaciju, spomenuti Popović:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zna se hijerarhija'

"Dvije pobjede u startu za lakšu pripremu za Crnu Goru i Španjolsku. Dojam nije najbolji, međutim ne broji se dojam, broje se bodovi. Nadam se da ćemo se već za sljedeću utakmicu bolje pripremiti, odnosno da ćemo bolje pristupiti utakmici i igrati bolje jer možemo bolje. Ja stvarno ne vidim razloga za nervozu unutar ove ekipe. Ne treba stavljati sada breme da smo mi najbolja reprezentacija, da moramo dobivati 30, 40 razlike. Trebali smo možda malo više odmoriti naše glavne igrače, ali eto, opet su se danas jako potrošili. Znamo njihovu kvalitetu i osjećamo se sigurnije kad su oni na parketu."

"Ove godine u reprezentaciji imam noviju ulogu jer imam puno manje minuta pa je normalno da se puno manje trošim u obrani za to kraće vrijeme koje jesam u obrani. Ako mogu na taj način pridonijeti reprezentaciji spreman sam žrtvovati se i jednostavno mislim da svatko treba razmišljati na taj način u ovoj reprezentaciji jer hijerarhija se zna. Poeni su u rukama Bogdanovića i Šarića i normalno svaku večer može iskočiti netko drugi uz njih. Treba im dati ruku jer njih dvojica neće moći sami iznijeti ovo prvenstvo", zaključio je za HKS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo